8 szexi kémnő, aki sakkban tartotta az ellenséget

Kémnők történelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legismertebb, állítólagos kémnő, Mata Hari ma igazi PR-szakember lenne. Minden volt, csak nem szép, mégis megbabonázta az embereket. Mestere volt a saját személye körüli legendagyártásnak és a pucérsággal való hírnévkeltésnek. A mai napig nem tudni, hogy valóban kémkedett, vagy csak túl sok magas rangú emberrel volt jóban. Rajta kívül viszont léteztek olyan nők a történelemben, akik nemcsak éles eszükkel és bátorságukkal bénították meg a vélt vagy valós ellenséget, hanem elbűvölő szépségükkel is. 

1. Nancy Wake (1912-2011)

A "Fehér Egér" fedőnéven ismert új-zélandi születésű kémnő idén augusztusban, 98 éves korában hunyt el. A második világháború kitörésekor Franciaországban élt a férjével, az ország elfoglalása után a francia ellenállás hírvivője lett. Mivel ügyesen kitért a lebukás elől, a Gestapótól a "Fehér Egér" nevet kapta. A félelmetes erejű, villámló tekintetű "ausztrál bombázó" - ahogy egyik kolléganője nevezte - 1943-ra a Gestapo legkeresettebb embere lett, 5 millió frank vérdíjat tűztek ki a fejére. Hőstetteit hosszan lehetne sorolni, az egyik legismertebb történet róla az, amikor - a legenda szerint - puszta kézzel ölt meg egy SS őrt. A férje mindig mellette állt, akkor sem árulta el, amikor a németek halálra kínozták, hogy információkat csikarjanak ki az asszonyról. A nő erről csak a háború végén szerzett tudomást, és innentől saját magát vádolta a történtek miatt. A háború után rengeteg kitüntetést kapott és másodszor is férjhez ment. Életéről hamarosan film készül.

Wikipedia
Wikipedia


2. Margaret Kemble Gage (1734-1824)

Az amerikai születésű nő férje az a Thomas Gage angol tábornok volt, aki a brit seregeket vezette az amerikai függetlenségi háborúban. Nem csoda, ha az asszony nehezen tudott dönteni, kihez legyen lojálisabb: a hazájához vagy a férjéhez. Volt, hogy nem sikerült jól egyensúlyoznia. Korabeli bizonyítékok vannak arra, hogy Mrs. Gage többször kiadta férje haditerveit az amerikai hazafiakból álló szerveződés vezetőjének. Amikor a dolog kiderült, Thomas Gage felparancsolta asszonyát a Charming Nancy fedélzetére, és hazavitette Angliába.

Wikipedia
Wikipedia


3. Josephine Baker (1906-1975)

Joggal hihetnénk, hogy a "Fekete Gyöngy", a "Kreol Istennő" ereje letaglózó előadásaiban vagy lenyűgöző szépségében rejlett. Pedig az esze nélkül ő sem tudta volna támogatni a francia ellenállást. A második világháború alatt már elismert előadóművész-énekes Franciaországból Portugáliába juttatott el titkos hadüzeneteket úgy, hogy ezeket láthatatlan tintával írta fel a kottáira. Még a második világháború idején kitüntették, ezzel ő lett az első amerikai származású nő, aki megkapta a legmagasabb francia katonai elismerést.

AFP
AFP


4. Hedy Lamarr (1914-2000)

Aki egy pillanatig is gondolkodik azon, hogyan lehet valaki elképesztően gyönyörű és félelmetesen okos, annak elég csak Hedy Lamarr színésznőre gondolnia. A bécsi születésű, négy nyelven folyékonyan beszélő szépségnek Hollywoodban nem nagyon kellett megszólalnia, így is levett mindenkit a lábáról. A színésznő első férje egy osztrák fegyvergyáros volt, így az asszony eleget tudott a torpedókról és egyéb haditechnikai eszközökről. Valahogy segíteni akart a szövetségeseken, akikről tudta, hogy túl sok torpedót vesztettek a háborúban. Egy avantgárd zongoristával a torpedók rádióvezérlését lehetővé tevő adóberendezést fejlesztettek. Ráadásul azt is kitalálták, hogyan védjék le a jeleket az ellenségtől. Nem volt kém, az ellenség ügynökeinek tett volna keresztbe a találmányával. Bár már 1942-ben megkapták a szabadalmi jogot, a haditengerészet csak 1962-ben alkalmazta először a szerkezetet, amelynek ötletén ma például a bluetooth kapcsolat alapul.

AFP
AFP


5. Noor Inayat Khan

1944. szeptember 13-án egy gyönyörű és fiatal indiai hercegnő holtan zuhant a dachaui koncentrációs tábor földjére, ahol agyonlőtték. Utolsó leheletével azt kiáltotta: "Szabadság!" Churchill kémhercegnőjéből tízhónapos kínzása alatt sem tudtak kiszedni semmit. A németek Nora Baker néven ismerték Noor Inayat Khant, Noor Tipu szultán egyenes ági leszármazottját. A Különleges Hadműveletek Parancsnokságának első női rádiósaként Franciaországba küldték, hogy Londont informálja a francia fővárosból. Miután a Gestapo számtalan kémet tartóztatott le, Noort visszavárták Londonba, ő azonban még hónapokig kitartott és kommunikációs hálózatot működtetett. Bátorsága és hazaszeretete példátlan, mégis csak nagyon kevesen ismerik a nevét. Ha minden a terv szerint alakul, jövőre ő lesz az első muzulmán nő, akinek szobrot állítanak Londonban.

honvedelem.hu
honvedelem.hu


6. Anna Chapman (1982-)

Oroszország lángvörös hajú szexi kémnője 2010 júniusában vált ismertté, amikor egy kémhálózat tagjaként, több társával együtt letartóztatták az Egyesült Államokban, ahonnan nem sokkal később kitoloncolták. A 162-es IQ-jú gyönyörű nő közgazdaságtant végzett, folyékonyan beszél angolul, így nem volt nehéz beépülnie a legjobb körökbe, és információkat szivárogtatni Oroszországba. Ide visszatérve Annát sztárként fogadták, majd egyből bulvárhőst csináltak belőle, akit még arra is sikerült rávenni, hogy több-kevesebb ruhában pózoljon divatbemutatókon vagy a magazinok címlapján.

AFP
AFP


7. Violette Szabo (1921-1945)

A párizsi születésű Violette Bushell sorsa akkor pecsételődött meg, amikor 19 évesen, 42 napos viharos románc után feleségül ment Etienne Szabo francia tiszthez. Szerelmükből egy kislányuk született, akit a fronton elesett Etienne már nem láthatott. Férje halála megerősítette Violette-et abban, hogy csatlakozzon a brit titkosszolgálathoz. A rövid kiképzést követően hathetes küldetést teljesített Franciaországban, ahol ugyan kétszer letartóztatták, végül mégis hazatért. Második küldetése a normandiai partraszállás idején volt. Miután megszöktette a francia ellenállás egyik vezetőjét, elfogta a Gestapo és a revensbrucki koncentrációs táborba zárták, ahol a 23 éves nőt végül kivégezték.

Wikipedia
Wikipedia


8. Christine Granville (1915-1952)

Lengyelország 17 éves szépségkirálynőjéből néhány év leforgása alatt igazi kémnő lett. Férjével Afrikában élt, amikor a németek 1939-ben lerohanták a lengyeleket. A pár azonnal Londonba utazott és jelentkezett a brit titkosszolgálatnál, ahova Krystynát (ekkor még így hívták) azonnal besorozták magas intelligenciája és kiváló nyelvismerete miatt. Küldetése egy ideig Budapesthez kötötte, ahol újságírónak álcázta magát. Mivel kitűnően síelt, többször is átsiklott a Tátrán, hogy így jusson be Lengyelországba, és kiszabadítsa a magas rangú foglyokat. A háború után megpróbálta a hétköznapi emberek életét élni. Munkát vállalt egy óceánjárón, ahol az egyik, skizofréniában szenvedő steward üldözni kezdte a szerelmével. Christine felmondott, de a férfi nem hagyta békén, mindenhová követte, végül a reménytelen szerelemtől megkeseredve leszúrta a nőt.

liveforfilms.wordpress.com
liveforfilms.wordpress.com

Tippünk: Kémnők - Nézd meg a valós események alapján készült francia történelmi drámát (2008)


Magyar jópasik testközelből - A legszexibb férfiak a színpadonhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20111006-magyar-jopasik-testkozelbol-a-legszexibb-ferfiak-a-szinpadon.htmlA világ leghíresebb szellemhajóihttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110317-a-vilag-leghiresebb-szellemhajoi.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.