Antik gyöngyszemek, rumpuncs, muzsika - Decemberi programkörkép

Caramel Zorán X-Faktor karácsonyi vásár Rihanna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December vitathatatlanul az adventi vásárokról, és persze a karácsonyról szól. Íme a Life.hu programtippjei egy kis zenével, ajándékötletekkel és melengető forraltborral fűszerezve.

1. Karácsony a kastélyban

Egy hónapra igazi meseországgá válik a Nagytétényi kastély, ha nincs más programod, ott a helyed. A megnyitó napján aukciót tartanak a tavalyi karácsonyfadíszekből, így beszerezhetsz egy-két különlegesebb darabot is. A következő hetekben kiállítások, koncertek, vásárok színesítik a programot - szánj egy délutánt a kastélyra, nem fogod megbánni!

Helyszín: Nagytétényi Kastélymúzeum
Időpont: december 3-30.
Bővebb infó: http://www.nagytetenyi.hu/aktualitasok/karacsony2011.html

www.nagytetenyi.hu
www.nagytetenyi.hu

2. A kaukázusi krétakör az Operettben

Ha még nincs ötleted, mit is vehetnél a szüleidnek karácsonyra, lepd meg őket egy jeggyel Bertolt Brecht egyik kiváló művéből készült előadásra. A történet a polgárháborús Grúziában játszódik. Gruse, a konyhalány gyermekévé fogadja a lefejezett kormányzó kisfiát, de később a valódi édesanya visszaköveteli a gyereket. A tanulságos történetet Paul Dessau zenéjével olyan nagyszerű színészek, mint Szabó P. Szilveszter, Náray Erika és Peller Anna teszik még emlékezetesebbé.

Helyszín: Budapesti Operettszínház
Időpont: bemutató: december 2.
Bővebb infó: http://www.operettszinhaz.hu/operett.php?pid=show&rId=125&mId=4387&evad=7


3. Liliomkert az óbudai Ádventen

Advent hétvégéin Óbudára költözik a káptalantóti Liliomkert Piac, így a III. kerület főterén köszönthetjük Magyarország talán leghíresebb termelői és kézműves termékeket kínáló piacát. A Liliomkertben minden árus saját maga termeli az áruját, finom zöldségeket, gyümölcsöket, sajtokat lehet vásárolni, de házikenyeret, bort, tejet, süteményeket s megannyi mást is beszerezhetsz. A hangsúly az idei vásáron a karácsonyfa díszein és a karácsonyi sütiken lesz. Helyi kistermelők és kézművesek, anyukák és nagymamák elveszettnek hitt régi karácsonyi süteményei, valamint az óbudai gyerekek karácsonyfadíszei is a portékák közé kerülnek. Nosztalgiázz kicsit a karácsonyi forgatagban!

Helyszín: Óbuda
Időpont: november 26.-december 18.
Bővebb infó: http://liliomkert.lapunk.hu/

http://liliomkert.lapunk.hu
http://liliomkert.lapunk.hu

4. Antikenteriőr - XV. Magyarországi Régiségkiállítás és Vásár

Ha kedveled az antik bútorokat és szívesen töltesz néhány órát igazi ritkaságok között, akkor látogass ki a hónap első napjaiban a Néprajzi Múzeumba az Antikenteriőr kiállításra. Idén közel 35 kiállító várja az érdeklődőket, de lesz még ingyenes tanácsadás és értékbecslés, illetve kulturális programok is.

Helyszín: Néprajzi Múzeum
Időpont: december 1-4.
Bővebb infó: http://www.antikenterior.hu/

www.antikenterior.hu
www.antikenterior.hu

5. Karácsonyi Kreatimm vásár - Design elvitelre!

Sosem árt időben elkezdeni a karácsonyi ajándékvásárlást. Ha még tanácstalan vagy egy-két barátnőt illetően, látogass ki az Iparművészeti Múzeumba, ahol minden eddiginél nagyobb területen több mint 150 magyar iparművész kínálja legújabb alkotásait a megszokott magas minőségben, elérhető áron. Ruhák, kiegészítők, ékszerek, kerámiák, lakásdekorációk, játékok, kézműves és designtárgyak közül választhatod ki a tökéletes ajándékokat.

Helyszín: Iparművészeti Múzeum
Időpont: december 10-11.
Bővebb infó: http://www.imm.hu/hu/programs/view/108,Kar%C3%A1csonyi+Kreatimm+v%C3%A1s%C3%A1r+-+Design+elvitelre!

www.imm.hu
www.imm.hu

6. Buli az Arénában

A Papp László Budapest Sportaréna gondoskodik arról, hogy egész decemberben legyenek olyan koncertek, amelyek után kicsik és nagyok is vágyakoznak. A világsztár Rihanna után kedvenc Disney-figuráink kelnek életre a jégen, és az idei X-Faktor döntősei is megmutatják, hogy néhány hónapnyi hírnévvel is meg tudják tölteni az Arénát. December végén pedig Zorán és Demjén nagykoncertjén kapcsolódhatsz ki.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: Rihanna - 12.08., Disney on Ice - 12.17., X-Faktor - 12.21., Zorán - 12.29., Demjén - 12.30.
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/esemenynaptar.html


7. Caramel és Nikolas koncert

Molnár Ferenc Caramel, a Megasztár egykori győztese, a bársonyos hangú énekes fergeteges szuperkoncertre készül december végén - legnagyobb slágerei mellett pedig egy igezi duettszenzációval is kedveskedik a rajongóknak.

Helyszín: SYMA Rendezvényközpont
Időpont: december 29.
Bővebb infó: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/caramel-szuperkoncert-budapest-syma-sport-es-rendezvenykozpont-273245/performance.html


Takács Nikolas, az X-Faktor tavalyi ezüstérmese december első vasárnapján koncertezik. A kalapos énekes egy nagykoncert keretében mutatja majd meg, hogy ő sem tűnt el a popsztárok között...

Helyszín: RAM Colosseum
Időpont: december 4.
Bővebb infó: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/takacs-nikolas-nagykoncert-budapest-ram-colosseum-105850/event.html



Vidék

1. Első Pécsi Adventi Művészeti, Kézműves és Mesevásár

A programsorozat legfőbb célja az, hogy a gyerekeknek sokkal többet meséljenek a szülők, mert ez által tehetik tartalmasabbá a kicsik életét. A mesemondáson kívül lesz adventi vásár és "Weöres Sándor szellemének megidézése" is. A programra azért is érdemes kilátogatnod, mert a város forraltborfőző és jellegzetes pécsi, baranyai ételeket készítő csapatai is versengenek majd egymással a közönség elismeréséért.

Helyszín: Pécs, Széchenyi tér
Időpont: december 2-13.
Bővebb infó: http://varoslako.pecs.hu/cikk/1147/748450/20111124_elso_pecsi_adventi_muveszeti_kezmuves_es_mesevasar_1.htm


2. Turnéra indul a HS7

December elején klubturnéra indul a népszerű magyar zenekar, amelyen többek közt új dalaikat is bemutatják a srácok. Így decemberben több vidéki nagyvárosban, végül pedig Budapesten is hallható és látható lesz a zenekar. Böngészd át a koncertek listáját, és látogass el a HS7 egyik decemberi fellépésére!

Helyszín: december 9. - Debrecen, 10. - Sopron, 17. -Veszprém, 27. - Paks, 28. - Pécs, 29. - Budapest
Bővebb infó: www.hs7.hu




3. Adventi Kastélynapok - Királyi Karácsonyok

A Gödöllői Kastély Sissi egyik kedvenc tartózkodási helye volt, ami nem csoda, hiszen a palota gyönyörű. Ha még soha nem voltál, akkor feltétlenül ejtsd útba december második hétvégéjén, mert ilyenkor a legszebb a kastély. Családi programok, koncertek, finomságok és kézművesek karácsonyi vására várja a látogatókat.

Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély
Időpont: december 10-11.
Bővebb infó: http://www.kiralyikastely.hu/index.php?p=news&act=lst&cid=501

www.kiralykastely.hu
www.kiralykastely.hu

4. Kecskeméti Téli Fesztivál

A nagyobb vidéki városok is sokat készülnek az ünnepekre. Kecskeméten egész hónapban lesznek Mikulás és karácsonyi programok, vetélkedők, táncbemutatók, tűzzsonglőrök, közös adventi gyertyagyújtás - biztosan nem fogsz unatkozni, ha ellátogatsz a városba karácsonyig!

Helyszín: Kecskemét
Időpont: november 23.-december 23.
Bővebb infó: http://kecskemet.varosom.hu/programok/unnepek/Kecskemeti-Teli-Fesztival.html


5. Szárnyas Malac Nap

A Bóbita Bábszínház óévbúcsúztató családi napján, a Szárnyas Malac Napon a bábszínház épülete körül árusok kínálják portékáikat, bent pedig a kis kuckókban játékok, mesék várják a kicsiket. Lesznek még kézműves programok, jóféle muzsika és tánc - nemcsak a pécsieknek ajánlott bulizni egy nagyot december legvégén!

Helyszín: Pécs
Időpont: december 30.
Bővebb infó: http://www.bobita.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.