izgalom társasjáték horror gyerekek játék félelem szórakozás felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A horror népszerű műfaj kamasznál, felnőttnél egyaránt, mert borzongani, kicsit félni, valódi kockázat nélkül találkozni szörnyekkel és rémalakokkal az igenis kalandos és izgalmas szórakozás!




Sokat lehet olvasni az agresszió káros hatásairól, és hogy úton-útfélen ömlik ránk - és a gyerekekre is - a brutalitás és a horror, és ez bizonyítottan okozhat gondokat nemcsak a gyerekek fejlődése során, hanem a felnőttek lelki egészségét is próbára teheti. A gyerekek számára valóban káros lehet a látvány. Miért?

Mert egy rémtörténet vagy egy "hétköznapi" akciófilm során számtalan módját látják a halálnak úgy, hogy nincs módjuk a rémületes látványt feldolgozni, ráadásul egy gyerek nem tudja megkülönböztetni a valóságot a mesterséges helyzetektől, vagyis pontosan úgy hat rá a film, mintha a valóságban szembesülne a halállal. Másrészt a felénk áradó brutalitás és horror alatt passzív szemlélők vagyunk, és amíg egy felnőtt ember jó esetben képes megbirkózni a test pusztulásának látványával és helyén kezeli a film elemeit, addig egy gyerek erre egy bizonyos életkor alatt még nem képes.

De mint írtuk, kicsit félni azért jó. Sőt, az agresszív filmélmények feldolgozását garantáltan elősegíti, ha nem passzív, tehetetlen szemlélők maradunk, hanem játszani kezdünk, és akár egy "szörnyes" társasjáték során különböző karaktereket öltünk magunkra. A legtöbb "horrorelemet" is tartalmazó társasjáték 10 éves kortól ajánlott (azalatt valóban tilos akár egy rémületes kártyafigura is), de a kicsit nagyobbak és a felnőttek számára nagy kaland lehet egy izgalmas társasjáték során egy szörny bőrébe bújni.

A "jó" és "gonosz" szerepeket kiosztó társasjátékok pontosan azért ajánlhatók, mert a remek szórakozás mellett segíthetik a más felületekről kontrollálatlanul és alattomosan érkező agresszió feldolgozását. Szinte "kijátszuk" magunkból a lélek mélyére száműzött félelmeket és rettenetet. Hol és milyen módon lenne alkalma egy felnőttnek űrharcossá, Drakulává, vámpírpusztítóvá vagy szörnyölő hőssé, esetleg mesebeli kalandorrá válnia anélkül, hogy nevetségessé tenné magát, ha nem egy társasjáték során a konyhaasztalnál?

Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!




Isla Dorada - Keressünk együtt kincseket!http://www.life.hu/szorakozz/20111208-isla-dorada-tarsasjatek-keressunk-egyutt-kincseket.htmlHancúr Párbaj - Társasjátékok szigorúan nagykorúaknak! (18+)http://www.life.hu/szorakozz/20111213-hancur-parbaj-tarsasjatekok-szigoruan-nagykoruaknak-18.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.