Király L. Norbi fesztivál koncert Chris Rea Bécs Sting Picasso Mangalica-fesztivál programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak egy hónap van hátra a télből, így a kedvünk is sokkal jobb a februári napsütésben. Fantasztikus koncertek, színdarabok és gasztrofesztiválok várnak egész hónapban, így ne hagyd, hogy a mínuszok a négy fal közé kényszerítsenek. Íme a Life.hu kedvenc hazai és bécsi programtippjei.

Budapest

1. Gőzölgő Fesztivál

Búcsúzz a téltől forró italokkal és egy jó adag gőzgombóccal - látogass ki február utolsó hétvégéjén az Erzsébet térre, a Gőzölgő fesztiválra. Az origo.hu kitalálta, megszervezte ezt a nagyszerűenk ígérkező gasztrofesztivált, ahol a különleges téli, "melegítő" étel és italkülönlegességek mellett remek zenészek húzzák majd a talpalávalót. Hallgasd meg a Rotfront zenekart, vagy vegyél részt a The Moog, Amber Smith vagy a Zombie Girlfriend lemezbemutató koncertjén, és mulass egy jót, hátha tényleg ez lesz a tél vége!
Bővebb infó: http://www.gozolgo.hu/index.html


2. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Ha régen voltál már egy igazi, színes cirkuszi előadáson, akkor itt az ideje, hogy ismét ellátogass a Fővárosi Nagycirkuszba. A tizenhat éve sikeres cirkuszfesztivál izgalmas szórakozást ígér minden nézőnek, de a fellépő művészek számára is nagy a tét: a világ minden tájáról érkező cirkuszigazgatók és ügynökök árgus szemekkel kutatnak az új tehetségek után.

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz
Időpont: február 2-6.
Bővebb infó: http://www.fnc.hu/festival/hu


3. V. Mangalica Fesztivál

Idén a Szabadság térre költözik a népszerű, ingyenesen látogatható gasztroünnep. A több mint harminc tenyésztő között megjelennek a családi őstermelők, bemutatkozik a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete, és kiállít a két legnagyobb hazai biogazdaság is. Magyar kézműves portékákkal, finom borokkal, pálinkával, nagyszerű zenekarokkal, vásári komédiával és gyerekprogramokkal, élőállat-kiállítással és az elmaradhatatlan főzőversennyel várják a szervezők azokat, akik kimozdulnának február első, havas hétvégéjén.

Helyszín: Szabadság tér
Időpont: február 3-5.
Bővebb infó: http://www.mangalicafesztival.hu/

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

4. Mikszáth est

A Magyar Színház és az egyik népszerű bisztró fogott össze, hogy egy hangulatos esttel kedveskedjenek a jó borok, finom ételek és legfőképpen Mikszáth Kálmán rajongóinak. Az est A vendéglátás krónikása címet kapta, a színházat Kubik Anna és Őze Áron képviseli. A felolvasások között palóc ételeket kóstolhatnak a résztvevők, és persze a legfinomabb borok is helyet kapnak az asztalokon. Irodalom és gasztronómia együtt - ennél jobb párosítás nem is kell február első szombatjára!

Helyszín: XO Bistro
Időpont: február 4., 19:00
Bővebb infó: http://www.xobistro.hu/

http://hu.wikipedia.org, www.xobistro.hu
http://hu.wikipedia.org, www.xobistro.hu

5. III. Szerelem Fesztivál és a Szerelmesek Éjszakája

Ha Valentin-nap előtt kicsit ráhangolódnál a szerelemre, iktasd be a programjaid közé a Szerelem Fesztivált, ahol természetesen minden a szerelemről fog szólni. Neves előadók különböző szempontokból közelítik meg a szerelem és a szexualitás témakörét, miközben Kövi Szabolcs és Enrico csodás dallamait hallgathatod. A fesztivált a Szerelmesek Éjszakája zárja, ahol nem maradnak el a koktélok és a hangulatos, vidám zenék sem.

Helyszín: ELTE, Gólyavár, 1088 Budapest, Múzeum körút 6.
Időpont: február 11.
Bővebb infó: http://szerelem-fesztival.com.



6. Chris Rea koncert az Arénában

Február közepén hazánkba látogat Chris Rea, aki olyan nagysikerű lemezek szerzője, mint az 1989-es The Road To Hell vagy az 1991-es Auberge. A budapesti koncerten az összes Chris Rea-klasszikus felcsendül majd, valamint egy-két eddig még élőben soha nem hallott számot is meghallgathatsz majd. A kétségtelenül rendhagyó itthoni koncert az énekes valamennyi magyar rajongója számára kihagyhatatlan program.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: február, 15. 20:00
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/chris+rea-294-kovetkezo_esemenyek.html


7. Nyugatos nők - Női nyugat

Itt volt az ideje egy olyan programnak, amelyre jegyet váltva megismerhetjük egy izgalmas korszak női alkotóinak művészetét. A beszélgetésben részt vesz Borgos Anna és Szilágyi Judit irodalomtörténészek, a Nőírók és írónők, valamint az Irodalmi és női szerepek a Nyugatban című könyv szerzői és Bíró Kriszta színművész, író, a nagysikerű nőNYUGAT című előadás szerkesztője. A beszélgetést Bödő Anita újságíró vezeti majd.

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum
Időpont: február 23., 18:00, február 26., 20:00
Bővebb infó: http://www.pim.hu/object.3828bbdb-826e-4e37-9dec-b99eb07a737e.ivy

Vidék

1. Pécsi Téli Ízek Fesztiválja

Pécsre elruccanni mindig jó ötlet, főleg akkor, amikor egy gasztrofesztivált is beiktathatunk a programok közé. Füstölt húsárukat, sajtokat, hagyományos kistermelői élelmiszereket, jóféle pálinkákat és remek borokat kóstolhatsz a Téli Ízek Fesztiválján. Zenében sem lesz hiány: fellép Király L. Norbi, a Maszkura és a Tücsökraj, de lesz Roy & Ádám illetve McHawer és a Tekknő koncert is.

Helyszín: Pécs
Időpont: február 9-12.
Bővebb infó: http://www.tiszaexpo.hu/7-rendezvenyek/81-pecsi-teli-izek-fesztivalja.html


2. V. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál

Ha igazi, magyaros ízekre vágysz, utazz el Bajára február második hétvégéjén. A fesztivál napján lelkes csapatok töltik az egyedi fűszerezésű hurkát és kolbászt a város főterén, persze ki is sütik a finomságokat - csak győzz válogatni az ínycsiklandozó fogások közül! A tradicionális bácskai hurkát is érdemes lesz megkóstolnod, és a lélekmelegítő italok sem maradhatnak el a rendezvényről.

Helyszín: Baja, Szentháromság tér
Időpont: február 11.
Bővebb infó: http://baja.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3849&Itemid=759

3. Busójárás Mohácson

Ha még nem jártál Mohácson a busójáráson, akkor itt az ideje, hogy bepótold, amit eddig kihagytál! A télbúcsúztató-tavaszköszöntő mulatságot az UNESCO, azaz az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete 2009 őszén felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. A hatnapos ünnepségen lesz többek között farsangi felvonulás, táncház, kiállítások busójárási kellékekből, népművészeti és kézműves vásár, busólakodalmas menet, bál és számtalan zenei program.

Helyszín: Mohács
Időpont: február 16-21.
Bővebb infó: http://www.mohacsibusojaras.hu/

MTI
MTI

4. Fonyódi Kolbászfesztivál

Még hogy a mínuszokban nem érdemes a Balatonra kirándulni? A Fonyódi Kolbászfesztivál a téli Balaton egyedülálló gasztronómiai és társadalmi eseménye. A "kolbászos" hétvégén magyar kézművesek mutatják be a portékáikat, kóstolhatsz kecskesajtból, szürkemarhából és mangalicából készült füstölt különlegességeket, de természetesen lesznek ízletes kolbászok, szalámik is. Édességekből sem lesz hiány: desszertet választhatsz majd a finom rétesek és az erdélyi kürtőskalácsok közül.

Helyszín: Fonyód, Városi Sportcsarnok és környéke
Időpont: február 24-25.
Bővebb infó: http://kolbaszfesztival.info/

Februárban irány Bécs!

Ha februárban van egy szabad szombatod vagy egy egész hétvégéd, egy kis parndorfi leárazáskörút után látogass el Bécsbe! Az Albertinában február 26-ig megnézheted Monet, Picasso, Renoir és még több impresszionista festő remekműveit. Az év elején pedig megnyílt a Klimt kiállítás a Belvedere-ben, ahol a művész legjobb munkáin kívül Schiele és Kokoschka jelentős alkotásait is megismerheted. A bécsi városháza előtt pedig néhány napja már korcsolyázhatsz is - a közel hatezer négyzetméternyi összefüggő jégfelületen pazar fényjáték gondoskodik a jó hangulatról. Nagyszabású koncert is lesz Bécsben februárban: a fellépők közül a mi kedvencünk Sting - a zenész február 19-én vasárnap zenél a Wiener Stadthalléban.

Bővebb infó:
http://www.albertina.at/jart/prj3/albertina/main.jart?reserve-mode=active&rel=de
http://www.belvedere.at/de
http://www.wien-konkret.at/sport/eislaufplatz/wiener-eistraum/
http://www.mlk.com/sting/1142-symphonicity_-_2010




Szerették és még többen gyűlölték - Ki az igazi Vaslady?http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120130-mi-van-a-vaslady-pancelja-mogott.htmlKi a tégla? - Colin Firth és a magyarnyelv-tudáshttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120126-colin-firth-es-a-magyar-nyelvtudas.htmlA 8 leghíresebb film, amit Magyarországon forgattakhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120124-a-8-leghiresebb-film-amit-magyarorszagon-forgattak.html6 izgalmas színházi darab unalmas téli esték ellenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20120120-6-szinhazi-bemutato-amire-erdemes-jegyet-valtanod.html5 trendi hely, ahol a boré a főszerep - Borbárok Budapestenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20120119-5-trendi-hely-ahol-a-bore-a-foszerep-borbarok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.