Szeresd a várost, fusd le a távod! - Idén is rajtol a Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Telekom Vivicittá PR cikk tavasz Magyar Telekom futás rendezvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a tavasz, és már mindenki érzi azt a jóleső bizsergést a testében: van, aki a szívében, van, aki fejében, és van, aki a lábában. Az utóbbiak biztos, hogy ott lesznek április 1-jén - mint, ahogy minden évben - a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

Idén már 27. alkalommal rendezik meg a tavasz legnagyobb szabadidős futóeseményét, aminek az idén is a Telekom a főtámogatója. A budapesti Telekom Vivicittá idén is a Margitszigetről, hagyományos távokkal rajtol. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét többek között annak is köszönheti, hogy több futamot indítanak, így a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot. Így a klasszikus és népszerű Vivicittá (12 km), Midicittá (6,2 km), Minicittá (3,2 km), gyaloglás (3,2 km), illetve családi futás (1km).

Magyar Telekom
Magyar Telekom

A Vivicitta városvédő futáshoz 1997-ben adta a nevét a Telekom elődjenek tekinthető Matáv, amely névadó főtámogatója lett ennek az eseménynek. A Matav Vivicittá városvédő futás egészen 2000-ig budapesti rendezvénynek számított, de a következő évben már több vidéki város is - Eger, Szeged és Kaposvár - bekapcsolódott házigazdaként a városvédő futómozgalomba, és azóta minden évben más és más városok csatlakoznak a futáshoz. A következő jelentős dátum 2005, amikor a márkaváltást követően már T-Com Vivicittá Városvedő Futás néven hirdettek meg az eseményt. Nem változott, viszont bővült a szervezők lelkes csapata, amely mindig is a Budapest Sportiroda jól felkészült szakmai csoportjár épült. 2009-ben már T-Home névvel fémjelezték az eseményt. Tavaly több mint 38 ezren vettek részt az eseményen országosan. Idén még ez a résztvevőszám is megdőlhet, hiszen ebben az évben Pécsett és Szolnokon lesz Vivicittá!

Magyar Telekom
Magyar Telekom

A Vivicittá futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: "Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!" A mozgalomhoz hamarosan olyan metropoliszok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona vagy Budapest. Hazánkban 1986-től rendezik meg a tavaszi futószezon nyitányaként a szabadidős futóversenyt, amelynek útvonala a főváros legszebb részein halad át.

A Telekom az igényes családi programok és az egészségtudatos életmód elkötelezett támogatója. A Magyar Telekom márkái már tizenötödik alkalommal állnak névadó szponzorként a nemzetközi méreteket öltő tömegsport rendezvény magyarországi eseményei mellé. A versenyekről további információ és nevezési lehetőség a futanet.hu oldalon található.

Bújj edzőcipőbe, és ott a helyed Neked is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.