Magna Cum Laude Zöld Pardon koncert program Tankcsapda panoptikum Madame Tussaud programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt az április hosszú hétvégékkel, napsütéssel és sok-sok nagyszerű programmal. Ebben a hónapban a gasztroprogramok helyett a kiállításoké a főszerep, de azért a táncot és a fergeteges koncerteket sem nélkülözzük majd. Ha pedig egy picit hosszabb kiruccanást tervezel, néhány klassz bécsi látnivalót is a figyelmedbe ajánlunk. Íme a Life.hu kedvenc áprilisi programjai!

Budapest

1. A Fotóművészet Születése

Ha igazi fotórajongó vagy, netán kedved támad egy izgalmas és látványos kiállításra, látogass el a Szépművészeti Múzeumba, ahol egy remek tárlat vár egész áprilisban. A kiállításra csaknem tíz intézményből érkeztek fotók, melyek átfogó képet adnak a fotográfia változásáról. Az angol, amerikai, cseh, francia, német és osztrák fotográfusok mellett olyan zseniális magyar fényképészek, mint André Kertész, Moholy-Nagy László, Pécsi József és Balogh Rudolf művei is szerepelnek a tárlaton.

Helyszín: Szépművészeti Múzeum
Időpont: március 30.-július 1.
Bővebb infó: http://www.szepmuveszeti.hu/web/guest/aktualitasok

2. XXX. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Immár harmincadik éve rendezik meg ezt a nagyszerű kiállítást - nem véletlenül. A hat hétig látogatható tárlaton az elmúlt év legizgalmasabb pillanatait idézheted fel fotók segítségével. Természeti katasztrófákról, drámai vagy épp örömteli eseményekről, kivételes sporteseményekről készült alkotások várják az érdeklődőket. A Harminc év képekben c. kísérő kiállításon pedig az elmúlt három évtized legjobb sajtófotóiból készült válogatást tekintheted meg.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum
Időpont: március 24.-május 6.
Bővebb infó: http://www.hnm.hu/hu/kiall/Exhibition.php?ID=83102

3. 15. Európai Orchidea Kongresszus és Kiállítás

Ha te is nagy rajongója vagy a virágoknak, de leginkább a gyönyörű orchideáknak, akkor kár lenne kihagynod ezt a remek tavaszi eseményt. A kiállításon hasznos dolgokat tudhatsz meg az orchideák gondozásáról, átültetéséről, de lesz virágkötészeti bemutató is. A legjobb mégis az, hogy gyönyörködhetsz a szebbnél szebb virágokban. Ott a helyed!

Helyszín: Syma Rendezvényközpont
Időpont: április 12-15.
Bővebb infó: http://eocbudapest.hu/?lang=hu

Thinkstock
Thinkstock



4. 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Magyarország legrégebbi és legfontosabb nemzetközi filmes eseményét az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi, Kino és Örökmozgó mozikban és most elsőként az A38 hajón rendezik meg. Idén Spanyolország lesz a vendég, de itt lesznek a legújabb svéd, dán, norvég, finn és izlandi munkák is. Sőt, koncert- és portréfilmeket is megtekinthetsz olyan együttesekről és előadókról, mint a Sigur Rós, Neil Young vagy A Tribe Called Quest.

Helyszínek: Uránia Nemzeti Filmszínház, Toldi, Kino, Örökmozgó mozik, A38 hajó
Időpont: április 13-21.
Bővebb infó: http://www.titanicfilmfest.hu/2012/

5. XIX. Nemzetközi Könyvfesztivál

Hamarosan itt a nyár, a strandolás, a pihenés, a nyaralás időszaka, ezért nem árt már most beszerezned az idei év legjobb és legizgalmasabb könyveit. Látogass ki a Nemzetközi Könyvfesztiválra, és szemezgess bátran a kínálatból. Érdemes számodra ismeretlen írók műveivel is ismerkednek, hátha találsz valakit, akinek az írásait örökre megszereted.

Helyszín: Millenáris
Időpont: április 19-22.
Bővebb infó: http://www.bookfestival.hu/magyar.html

6. Zöld Pardon nyitóbuli

Szerencsére nem kellett végleg elbúcsúznunk kedvenc nyári szórakozóhelyünktől. Áprilistól a Rákóczi híd (korábban Lágymányosi híd) budai hídfőjéhez indulj, ha bulizni szeretnél: a 0. napon a Tankcsapda, az 1. napon, április 20-án pedig a Magna Cum Laude csap a húrok közé. Bulizz egyet te is!

Helyszín: Budapest, Rákóczi híd budai hídfő
Időpont: április 19, 20.
Bővebb infó: http://www.zoldpardon.hu/

Ez zsír! Mosolyogva futották le a távot a süvítő hidegben. Kattints a galériáért!



7. Budapest Táncfesztivál

Nem feltétlenül kell táncoslábúnak lenned ahhoz, hogy ellátogass az egyik fantasztikus előadásra április végén. A fesztiválon magyar és külföldi alkotók is bemutatkoznak - az egyik vendég a South Bohemian Ballet lesz, az esten szereplő darabok koreográfusai között van Jioí Kylián, Vlasta Schneiderová, Egerházi Attila és Samuel Delvaux is. Frenák Pál Társulata a Frisson című előadással érkezik a fesztiválra, a Bozsik Yvette Társulat pedig a legújabb darabjával szerepel a programban. A fesztivál a Tánc Világnapja tiszteletére rendezett gálával zárul.

Helyszín: Budai vár, Művészetek Palotája
Időpont: április 24-29.
Bővebb infó: http://www.tancszinhaz.hu/

8. Horváth Attila kettős jubileumi életműkoncert

Kettős jubileumot ünnepel 2012-ben az ország egyik legnevesebb dalszövegírója, HorváthAttila. Januárban töltötte be hatvanadik életévét, és éppen négy évtizede, hogy megjelent a Taurus együttes első kislemeze, amellyel elindult szövegírói pályája. Április 27-én színpadra lép többek között Balázs Fecó, Charlie, Deák Bill Gyula, Heilig Gábor, Kalapács József, Keresztes Ildikó, Lerch István, Takáts Tamás és Varga Miklós is.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: április 27.
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/kovetkezo_esemenyek.html

Vidék

1. Siófoki Tavaszi Fesztivál 2012

Siófokra, a Balatonhoz már áprilisban is érdemes elmenni. Iparművészeti kiállítás, koncertek, táncszínházi előadás, irodalmi est és gyermekkoncert várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Földes László Hobo Pilinszky-verseket szaval majd, koncertet ad PresserGábor, a gyerekeket bábjáték és zenés mesejátékok várják.

Helyszín: Kálmán Imre Kulturális Központ
Időpont: március 22.-április 14.
Bővebb infó: http://www.kulturkozpont-siofok.hu/

2. Hévízi Hungarikum Fesztivál

A fesztivál első napján a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar nyitja meg a rendezvényt, de fellép még Lajkó Félix, Szekeres Adrienn és Szalóki Ági is. A koncertek mellett lesz ételkóstoló, népművészeti kiállítás és vásár is. Húsvéthétfőn számos ünnepi program közül válogathatsz - böngészd át a lehetőségeket, és kirándulj egy nagyot Hévízen.

Helyszín: Hévíz, Deák tér
Időpont: április 4-9.
Bővebb infó: http://www.heviz.hu/

3. Várkapunyitó Szigligeten

Ha Szigliget eddig kimaradt az úti céljaid közül, a várkapunyitó programok miatt most érdemes lesz leruccannod a Balaton mellé. A vár és a környéke életre kel április elején: zászlódobáló és reneszánsz táncosok, bábszínház és gólyabábos parasztkomédia fogja szórakoztatni a látogatókat. A solymászbemutató kicsiknek és nagyoknak is érdekes lehet, a számos étel- és italkóstoló pedig csak hab a tortán.

Helyszín: Szigligeti vár
Időpont: április 7-9.
Bővebb infó: http://www.szigliget.hu/

Tipp! Privát fotókat osztott meg magáról a különc énekesnő! Kattints a galériáért!



4. Szent György-heti Vigasságok

A népi és borászati hagyományok szerint Szent György napja - április 24. - a tavasz kezdetét jelenti. Ebből az alkalomból Mór sokszínű kulturális, borászati, gasztronómiai és sportprogramokkal, koncertekkel, kórustalálkozóval, gyermekprogramokkal, művészeti programokkal várja az érdeklődőket. Lesz borverseny, kézműves vásár, éremverés, lovagi torna, és fellép a Deák Bill Blues Band is.

Helyszín: Mór
Időpont: április 24.-május 1.
Bővebb infó: http://www.lambergkastely.hu/index-hu/nyitolap-koszonto



Ruccanj ki Bécsbe!

Egy kirándulás Bécsbe mindig nagyszerű ötlet, pláne akkor, ha olyan remek programokon vehetsz részt, mint áprilisban. Az Albertinában Gustav Klimt művészetével ismerkedhetsz meg, március 31-től pedig a Künstlerhausban látogatható a Munkácsy: Magic and Mystery című kiállítás. Ez a kiállítóhely azért is különleges, mert a festő itt mutatta be 1882-ben a Krisztus Pilátus előtt című művét, amelyet 45 nap alatt 50 ezer ember tekintett meg. Ha gyerekekkel kirándulnál az osztrák fővárosba, látogassatok el a Madame Tussauds panoptikumba, mely a napokban ünnepli az egyéves születésnapját.

Bővebb infó:
http://www.albertina.at/jart/prj3/albertina/main.jart?reserve-mode=active&rel=de
http://www.k-haus.at/programm/hh/hh_2012_Munkacsy.html
http://www.madametussauds.com/wien/




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.