Vudu-papnő, nyúlláb és szellemek - Sztárok, akik idegesítően babonások

divattervező színésznő babona színész hit sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak sztárok, akik botrányos viselkedésükkel, míg mások izgalmas szerelmi életükkel vagy szakmai sikereikkel hívják fel magukra a figyelmet.  Most olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik hisznek a különféle babonákban. Lássuk, Karl Lagerfeld miért visz magával minden repülőútjára egy kispárnát, és Jennifer Lopez miért égette el az esküvői ruháját.

1. Demi Moore

A szép színésznő rendszeresen kér spirituális segítséget. Demi Moore kezdetben a szcientológiai egyház híve volt, mint a sztárok közül sokan, majd egy intuitív tanácsadóhoz, Maria Papapetroshoz fordult, aki Kim Basingert, Marcia Crosst és Vanessa Williamset is segítette már a megfelelő döntések meghozatalában. Demi minden lépését görög származású bizalmasával beszélte meg, akinek tanácsára még egy film teljes forgatókönyvét is átíratta a siker érdekében. Ma a sztár már Laura Day spirituális javaslatait veszi figyelembe. "Laura egyszerűen csodálatos, kötelességének érzi, hogy megszabadítsa az embereket a félelmeiktől" - dicsérte új tanácsadóját a színésznő.

AFP
AFP

2. Shirley MacLaine

Egyiptomi hercegnő, falábú kalóz és Atlantisz néhai lakója - ezek nem Shirley MacLaine hosszú és gazdag színészi pályafutásának fontos szerepei, hanem néhány szereplő a színésznő korább életeiből. Az Oscar-díjas sztár ugyanis sziklaszilárdan hisz a reinkarnációban, de nemcsak az előző életek érdeklik Shirley-t, hanem például az űrből érkezett idegenek vagy a csakragyógyítás tudománya is. Honlapján épp ezért UFO-sztorikat hoz nyilvánosságra, és csakrákat harmonizáló ékszereket árul. A sztár korábban megjárta a híres Szent Jakab útját is, zarándoklatáról pedig könyvet is írt. "Számomra a spiritualitás nem egyszerűen hit kérdése, ez visz engem legközelebb Istenhez" - nyilatkozta Shirley MacLaine.

AFP
AFP

3. Karl Lagerfeld

Gondoltad volna, hogy a divatisten őrülten babonás? Karl Lagerfeld például soha nem utazik kedvenc kispárnája nélkül. A sztártervező különösen a repülőutaknál tartja fontosnak, hogy vele legyen a vánkosa. "Gyerekkoromban az első repülésem előtt kaptam a párnát, és ha nincs nálam, inkább fel sem szállok a gépre" - vallotta be Lagerfeld. Ebből talán ki is találtad, hogy a tervező zseni nem a repülés szerelmese. Ráadásul a híresség gyermekkori félelmén még a luxusosztály pihe-puha párnái és fantasztikus kényelme sem segít, Karl Lagerfeld csak a réges-régi kispárnájában bízik.

AFP
AFP

4. Taylor Swift

Az ifjú country-énekesnő a számokban hisz, ráadásul Taylor Swift számára a mások által elátkozottnak tartott 13-as hoz szerencsét. "13-án születtem, ráadásul a 13. születésnapom péntekre esett, az első albumom 13 hét után lett aranylemez. Hogy lehetne ez egy szerencsétlen szám?" - elmélkedett Taylor a kedvenc számáról. Sőt, ha az énekesnő egy díjátadóra hivatalos, mindig a 13. sor 13. székét foglalja el, csupán annyi engedményre hajlandó, hogy az M sorba is elfogad helyet, hiszen az M az ábécé 13. betűje.

AFP
AFP

5. Cameron Diaz

Hitted volna, hogy a szőke színésznő mindent lekopog? Természetesen háromszor, és fából készült tárgyon teszi mindezt. Cameron Diaz hisz abban is, hogy ha nem kopog le valamit, akkor nem lesz szerencséje az épp aktuális dologban. Végszükség esetén pedig a saját "fejét" használja. Ez a babona még a kelta időkből származik, és Katalóniában és Olaszországban is fennmaradt. Cameron biztos, ami biztos egy szerencsekarkötőt is visel, hogy minden lépését szerencse kísérje.

AFP
AFP

6. Jennifer Lopez

A latin világsztár a vudu-vallás koronázatlan királynőjének híve. Merle Gonzalez a kereszténység rítusait ötvözi a karibi hitvilág, a Santeria szokásaival, az állatáldozatokkal és a transzba eséssel. Jennifer Lopez Ben Affleckkel való szakítása után kereste fel először a vudu-papnőt, aki segített neki túlesni a szerelmi csalódáson. Merle javaslatára a sztár még a meseszép, hófehér Vera Wang menyasszonyi ruháját is elégette, hogy megvédje magát a további csalódásoktól. A varázslat egy ideig működött is, hiszen az énekesnő férje, Marc Anthony gyönyörű ikrekkel ajándékozta meg Jennifert. Igaz, a díva házassága válással végződött, de talán egy másik menyasszonyi ruha elégetése ismét elűzheti a gonosz démonokat.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

7. James McAvoy

Mi mást hordhatna magánál az Alíz és a Csodaország Fehér Nyula kabala gyanánt, mint egy nyúllábat. Sőt, James McAvoy tud mást is! "A nagymamámtól tanultam, hogy minden hónap elsején az első szembejövő embernek azt kell mondani, hogy fehér nyúl, és akkor mindkettőnknek szerencséje lesz abban a hónapban" - mesélte a sztár. Ez a szokás vélhetően Nagy-Britanniából származik, és onnan terjedt át más angolszász országokba. A születési hónapunk első napján "fehér nyulat" kívánni - a hagyomány szerint - extra nagy szerencsét jelent.

AFP
AFP

8. Winona Ryder

Ha megkérdezik a színésznőt, hogy szerinte létezik-e élet a halál után, egyértelmű igennel válaszol. Sőt, Winona Ryder a szellemekben is hisz, gyakran érzi úgy, hogy valamilyen láthatatlan erő kíséri az útját. "Ő egy különös rokonom, aki sok-sok éve meghalt már, híres hegedűművész és színésznő volt, és azt mondta, hogy nagyon hasonlított rám" - mesélte a sztár. A természetfeletti történet Winona szerint sokban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen sikeres a karrierje.

AFP
AFP



Köztünk élő legendák - Sztárok, akik egyesek szerint még ma is élnekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120402-sztarok-akik-egyesek-szerint-meg-ma-is-elnek.htmlNem adják fel! - Sztárok, akik súlyos betegséggel küzdenekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120330-sztarok-akik-sulyos-betegseggel-kuzdenek.htmlNem úszták meg! 10 sztár, aki csúnyán elherdálta az összes vagyonáthttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120314-10-hollywoodi-sztar-aki-elherdalta-a-vagyonat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.