Gyászol a Magyar Televízió: elhunyt a legendás műsorvezető, újságíró

televízió Magyar Televízió halálhír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 83. évében, május elsején rövid szenvedés után meghalt Vértessy Sándor, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Rózsa Ferenc-díjas és Aranytollas tagja, a Magyar Televízió örökös tagja, volt főmunkatársa - közölte az MTI-vel a család.

Az MTV arcképcsarnoka azt írja róla, hogy Vértessy Sándor megszámlálhatatlan műsor készítője és "arca" volt. Otthon volt a dokumentumfilmes műfajban éppúgy, mint a nagyszabású, többhelyszínes élő közvetítésekben és játékokban. Műsorvezetőként, szerkesztőként, rendezőként egyaránt dolgozott.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Főbb munkái közé tartozott egyebek mellett a Tévé jelenti című heti közéleti magazin, riporterként és műsorvezetőként dolgozott a Kék Fény bűnügyi műsorban is, a Riporter kerestetiknek pedig műsorvezetője, később zsűritagja volt. Vértessy Sándort az MTV és az MTVA saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.