Borfesztivál, gospel és divatőrület - Júniusi programkörkép

csülök opera színház fesztivál libamáj Kiscsillag zenekar kirándulás borfesztivál Szabó Magda Abigél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha még nem a tengerparton sütkérezel vagy a Balatonon pihensz a nyár első hónapjában, izgalmas programok közül válogathatsz Budapesten és vidéken egyaránt. A rengeteg fesztivál mellett koncertek, bécsi bortúra és számtalan klassz esemény vár rád júniusban. Íme a Life.hu kedvencei.

1. Kárpát-medencei Borászok 7. Találkozója

Május végén sem volt hiány boros programokban, de júniustól valóban beindul a "szezon". Az 1900-as évek elején Budafok a magyar borkereskedelem központjaként működött, ahol valamennyi ismert Kárpát-medencei borvidék bora megtalálható volt. A száz évvel ezelőtti virágkorra emlékezve 2006-ban itt szerveződött az első Kárpát-medencei borásztalálkozó. A finom nedűk kóstolása mellett igazi élményt nyújt a lenyűgöző környezet, hiszen közel 1200 fajta rózsa virágzik a rendezvény helyszínén.

Helyszín: Budatétényi Rozárium
Időpont: június 1-2.
Bővebb infó: http://www.karpatmedencei.hu/

Fotó: Mengyán Eszter
Fotó: Mengyán Eszter

2. Budavári Libamájfesztivál

A libamáj a magyar gasztronómia egyik nagyon fontos része - június első napjaiban te is megkóstolhatod a különleges készítményeket a budai várban. Idén a fesztivál vendége a tokaji borrégió lesz - a magyar libamájételeket most tokaji borokkal és egyéb magyar ínyencségekkel együtt fogyaszthatod. A mennyei ételek és finom italok mellett a szervezők koncertekkel, táncbemutatókkal, hagyományőrző játékokkal és gyerekprogramokkal gondoskodnak a fergeteges hangulatról.

Helyszín: budai vár
Időpont: június 1-3.
Bővebb infó: http://www.libamajfesztival.hu/


3. Telekom Gyerek Sziget

Ki mondta, hogy csak a felnőttek fesztiválozhatnak? A Telekom Gyerek Sziget évek óta kedvelt rendezvény a családok körében, hiszen a szervezők számtalan színes programmal kedveskednek a kicsiknek. Júniusban szombatonként és vasárnaponként olyan ingyenes programok várják a gyerekeket, mint a játszóházak, kézműves foglalkozások és kalandpark. Természetesen lesznek konceretek is: fellép majd többek között Halász Judit és az Animal Cannibals is.

Helyszín: Óbudai-sziget
Időpont: június 2-24., szombat-vasárnap 10:00-18:00
Bővebb infó: http://www.sziget.hu/gyereksziget

4. Budapesti Nyári Fesztivál

Ha szívesen váltasz jegyet táncelőadásra, operára, színházi előadásra vagy koncertre, akkor böngészd át az idei Budapesti Nyári Fesztivál programját. Júniusban tehetséges színészek viszik színpadra Szabó Magda: Abigél című művét, de lesznek jazzkoncertek és táncos előadások is.

Helyszín: több helyszínen a fővárosban
Időpont: június 8.-augusztus 12.
Bővebb infó: http://www.szabadter.hu/

5. Magna Cum Laude: "Csak ülünk és zenélünk" - akusztikus koncert

Mező Misi és bandája mindig fergeteges hangulatot csinál. A gyulai zenekar évente mindössze három-négy alkalommal lép fel az akusztikus koncertjével, melyet mindig szeret a közönség. A Vidéki sanzon és a Pálinka dal előadói a MOM Kulturális Központban tartják a következő akusztikus koncertjüket, melyre már most érdemes jegyet váltanod!

Helyszín: MOM Kulturális Központ
Időpont: június 9. 20:00
Bővebb infó: http://www.magnacumlaude.hu/#/INDEX


6. Nyári Operaválogatás az Urániában

Június közepétől az Uránia Nemzeti Filmszínház különleges zenei rendezvényeknek, operavetítéseknek ad otthont. Ha te is nagy rajongója vagy ennek a műfajnak, és még nem jártál ilyen jellegű előadáson, akkor itt az idő! Válts jegyet A Rajna kincsére, Donizetti Boleyn Annájára, Mozart Don Giovannijára vagy Richard Strauss A rózsalovag című operájának vetítésére.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház
Időpont: június 13.-szepmtember 29.
Bővebb infó: http://www.urania-nf.hu/rendezvenynaptar/metropolitan-nyari-operakozvetites2012.php

Átalakítunk! Dögös vörös lett a szőke lányból. Kattints a galériáért!


7. VilágVeleje Nyár

Az Orczy-park ad otthont a fergeteges zenei fesztiválnak, ahol két napig népszerű magyar együttesek koncerteznek. A fellépők között ott lesz a legendás Európa Kiadó, a megújult Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vegából már ismerős Los Vegas zenekar és a Depresszió is.

Helyszín: Orczy-park
Időpont: június 15-16.
Bővebb infó: http://www.vilagveleje.hu/


8. Múzeumok éjszakája országszerte

Június 16-án nem a megszokott időben zárnak a múzeumok! Ha szívesen veszed nyakadba a várost, válogass Budapest jobbnál jobb kiállításai közül, és vegyél részt a sokszínű programokon.

Helyszín: országszerte több városban és Budapesten
Időpont: június 16.
Bővebb infó: http://fesztivalok.varosom.hu/programok/kultura/Muzeumok-Ejszakaja-9.html

9. Sting az Arénában

Sting nem először jár Budapesten - de mi mindig visszavárjuk. Június végén ismét felcsendülnek a popzene nagyöregjének varázsos dallamai, amiket már alig várunk! Lepd meg magadat és a kedvesedet egy jeggyel, és irány az Aréna!

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: június 26.
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/esemenynaptar.html


10. Divatozz júniusban is!

A nyár első hónapjában kezdődnek a leárazások, de mellette számtalan, divattal kapcsolatos program vár a fővárosban. Ha barangolni támad kedved Budapesten, a Stylewalker Night Fashion-Design rendezvényen megismerheted a magyar divattervezők nyári kollekcióit. A helyszínek az V. kerület divat- és dizájnüzletei, melyek hosszú nyitvatartással és jó néhány programmal várják a divatőrülteket. Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogyan változott a budapesti divat az utóbbi száz évben, akkor látogass el a Kiscelli Múzeumba a Street - Fashion - Múzeum kiállításra. Végül, ha érdekel a Modart Művészeti és Divatiskola idei végzőseinek kreativitása, akkor irány a fiatalok diploma divatbemutatója, melynek az Akvárium klub ad otthont.

Stylewalker Night Fashion-Design

Helyszín: V. kerület
Időpont: június 8. 19:00-24:00
Bővebb infó: http://stylewalker.hu/

Street - Fashion - Múzeum

Helyszín: Kiscelli Múzeum Budapest
Időpont: június 22.-augusztus 21.
Bővebb infó: http://www.facebook.com/events/347980838599436/

MODART 2012 Diploma divatbemutató

Helyszín: Erzsébet tér, Akvárium Klub
Időpont:június 7.
Bővebb infó: http://www.facebook.com/events/230044987105523/?ref=ts

Tipp! Less be az X-Faktor sztárjának gardróbjába! Kattints a galériáért!


11. Gospelkoncertek a belvárosban

A közel egy éves múltra visszatekintő Bolyki Soul&Gospel Kórust Bolyki Balázs azzal a szándékkal alapította, hogy a magyar és nemzetközi gospel és soul zenei színpadokon új hangzást és minőséget képviselve, saját oktatási rendszerét megvalósítva még több rajongót szerezzen e műfajoknak. A kórus a kezdeti tizenöt főből mára ötven tagú együttessé nőtte ki magát. A tagok többségének nincs zenei előélete, se képzettsége, hanem a Bolyki Balázs által oktatott előadói technikának köszönhetően válnak profi előadókká. Látogass el egy koncertjükre - imádni fogod a zenéjüket!

Helyszín: Belvárosi Szent Mihály-templom
Időpont: június 8., 23.
Bővebb infó: http://www.facebook.com/events/277157809048172/


12. Est a jótékonykodás jegyében

A jótékonysági est a GAPS szindrómás emberekhez segít eljuttatni a felismerést, hogy a tünetegyüttes, amit náluk diszlexia, hiperaktivitás, ekcéma, allergia vagy depresszió néven diagnosztizáltak, visszavezethető emésztésük elégtelenségére, melynek következményeként mérgek kerülnek a véráramukba. Ezen az esten Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó és Baktay Miklós Óra-díjas párkapcsolati terapeuta beszélgetnek, borozgatnak, mesélnek történeteket párokról és páratlan emberekről, akik szorosan kapcsolódnak ehhez a betegséghez.

Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria
Időpont: június 1. 19:00
Bővebb infó: http://www.gaps.hu/

Vidék

1. XVI. Borsodi Fonó - Nemzetközi Folklórfesztivál

A diósgyőri várban idén 16. alkalommal rendezik meg a Borsodi Fonót, mely a Kárpát-medence zenei, táncos és népművészeti hagyományait adja tovább a közönségnek. A folklórfesztiválon fellép többek között a Ghymes, a Kaláka, a Csík Zenekar, a Kerekes Band, a Maszkura és a Tücsökraj, Lovasi András és Ferenczi György & Rackajam, Palya Bea és a Quimby is. Idén a zene mellett a program küldetése az élő népművészetek bemutatása. Ezért a szervezők egy Magyar Népművészeti Skanzent építtettek, ahol mesterségbemutatók, népművészeti vásár, gasztronómiai utca, bor- és pálinkaudvar és táncházak szórakoztatják a közönséget.

Helyszín: Miskolc, diósgyőri vár
Időpont: június 1-3.
Bővebb infó: http://www.borsodifono.hu/


2. Borvidékek hétvégéje

Budapest közvetlen szomszédságában rendezi a Borvidékek hétvégéjét a Monor Környéki Strázsa Borrend. Céljuk az, hogy a borimádók egyszerre válogathassanak az ország 22 borvidékének legfinomabb italai közül. A terv szerint 45-50 bemutató pincészetnek a legszebb, legjobb adottságokkal rendelkező helyi borospincék adnak majd helyet. Persze zene is lesz: fellép többek között a Ghymes együttes is.

Helyszín: Monori Pincefalu
Időpont: június 9-10.
Bővebb infó: http://www.facebook.com/borvidekekhetvegeje

3. 33. Kaláka Fesztivál

Korábban a diósgyőri vár adott otthont a rangos fesztiválnak, most Eger lesz a házigazda. Az autentikus népzene, a folk-jazz, a blues és a világzene rajongói egészen biztosan Egerbe is követik kedvenc előadóikat, ahol idén is sokszínű programok közül válogathatnak az érdeklődők. Az egri vár június utolsó hétvégéjére a zene fellegvárává válik: fellép többek között A Kaláka együttes, a Csík zenekar és Szalóki Ági és csapata is.

Helyszín: Eger
Időpont: június 29.-július 1.
Bővebb infó: http://www.kalakafesztival.hu/

4. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

A fesztivál legfőbb céljai a kulturált sörfogyasztás, a csabai hagyományok és gasztronómia népszerűsítése. A négynapos program alatt a hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is. A fesztivál vendége, Csehország közel 50-féle sörrel mutatja be az ország sörkultúráját. A sör mellé pedig csülök dukál - nyári meleg ide vagy oda, mi imádjuk ezt a párosítást!

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Időpont: június 7-10.
Bővebb infó: http://csabaisorfesztival.hu/

5. VieVinum Borvásár Bécsben

Ha kiruccannál Bécsbe, és szereted a jó borokat, ez lesz számodra a hónap legjobb programja. A bécsi VieVinum Borvásárra a világ minden tájáról érkeznek borok - a rendezvény az 500 kiállítójával Ausztria legnagyobb boreseménye. A borvásáron bemutatkoznak a legjobb minőségű osztrák és nemzetközi borok, illetve borászok és borászegyesületek különböző országokból. Idén a VieVinum Borvásár vendégországa Horvátország lesz, a nemzet speciális rizlingjét, a Graševinát pedig mindneképp érdemes lesz megkóstolni.

Helyszín: Bécsi Hofburg
Időpont: június 2-4.
Bővebb infó: http://www.hofburg.com/

Tipp! Teljesen felismerhetetlen lett a különc színésznő. Kattints a galériáért!



Nyaralás külföldön: a legnépszerűbb úti célok 2012-benhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20120525-nyaralas-kulfoldon-a-legnepszerubb-uti-celok-2012ben.htmlEdd körbe a világot - A 7 legjobb étterem Bécstől Tel-Avivighttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20120523-edd-korbe-a-vilagot-a-7-legjobb-etterem-becstol.htmlVarázsital, bűbáj, szellemek - A világ leghíresebb boszorkánymestereihttp://www.life.hu/szorakozz/20120523-magusok-varazslok-boszorkanyok-ime-a-leghiresebbek.htmlSpanyol filmklasszikusok - 10 film, amit neked is látnod kell (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120521-10-spanyol-film-amit-neked-is-latnod-kell.html"Gildával bújnak ágyba, de mellettem ébrednek" - Rita Hayworth nagy szerelmeihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120525-gildaval-bujnak-agyba-de-mellettem-ebrednek-rita-hayworth-nagy.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.