Szüreti mulatság és barokk forgatag - Szeptemberi programkörkép

borkóstoló Csík zenekar koncert barokk pálinkafesztivál programajánló borfesztivál szüret
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt van az ősz, és számtalan szüreti mulatságon vehetsz részt az ország minden pontján. Ha pedig a gasztronómia helyett a művészetek érdekelnek, irány a pécsi John Lennon kiállítás vagy a barokk fesztivál a fővárosban!

Budapest

1. 21. Budavári Borfesztivál

Évek óta az egyik legjobb szeptemberi program a fővárosban a Budavári Borfesztivál. Öt napon keresztül az ország leghíresebb borászatainak nedűit kóstolhatod meg, a finom kortyok mellé pedig számtalan ételkülönlegesség közül válogathatsz. Tavaly a remek erdei sonkás, tejfölös parasztkenyér volt a sláger, kíváncsiak várjuk az idei kedvencet. A fesztiválon fellép a Csík zenekar és a Ghymes, a díszvendég pedig Horvátország lesz.

Helyszín: Budai vár
Időpont: szeptember 12-16.
Bővebb infó: http://www.aborfesztival.hu/


2. Nemzeti Vágta

A Vágta nem pusztán egy lovas verseny, hanem egy hagyományőrző, történelmi bemutató, melynek célja a magyar lovas hagyomány méltó színvonalon való megőrzése. A szervezők fontosnak tartják a lovas és lósport népszerűsítését is. A Nemzeti Vágta döntő futamai mellett a közönség jobban megismerheti a hazai ló- és lovas világ színvonalas munkáját is. Látogass ki a Hősök terére, élvezd a látványt, és vegyél részt a programokon!

Helyszín: Hősök tere
Időpont: szeptember 14-16.
Bővebb infó: http://vagta.hu/

3. VII. Budapesti Barokk Fesztivál

A kissé mellőzött barokk zene ősszel ismét visszatér a programpalettára. Az idei fesztivál fellépői között Illényi Katicát, Zádori Máriát, Bakos Kornéliát, Szászvárosi Sándort, a Nemzeti Filharmonikus Zenekart és a Kodály Filharmónia Debrecen művészeit is megtalálod. A helyszín Budapest belvárosa lesz.

Helyszín: Belvárosi Szent Mihály-templom
Időpont: szeptember 20.-október 7.
Bővebb infó: http://www.barokkfesztival.hu/index.html


Vidék


1. Junibor - DiVino buli, avagy pre-születi mulatság a Rókusfalvi Teraszon

Etyek egy hangulatos programmal köszönti a szüret havát. A Rókusfalvi Teraszon végigkóstolhatod az ország legjobb borait, a dínomdánom pedig egészen hajnalig tart. A borivókat Fűzi Gábor zongorista szórakoztatja, majd Zsola és a Vad Orchideák zenélnek. Az estét Tom Taylor DJ zárja egy fergeteges bulival.

Helyszín: Etyek
Időpont: szeptember 1.
Bővebb infó: http://juniborbar.blog.hu/2012/08/23/junibor_divino_buli


2. Zsindelyes Fesztivál

Ha a szüreti mulatságok helyett inkább a pálinkakóstolást választod, akkor a hónap elején Érpatakon a helyed! Reggeltől Hagyományőrző Főzőversennyel kezdődik a fesztivál, ahol a szabolcsi tájegység és a Hajdúság ízeivel ismerkedhet a nagyérdemű. Az ingyenes Zsindelyes Pálinkatúrán a látogatók végigkísérhetik a Zsindelyes Pálinka útját a gyümölcs feldolgozásától az érlelőn keresztül egészen a pohárig. A rendezvényen fellép a Korda házaspár, a Csík Zenekar és a Republic is.

Helyszín: Érpatak, Zsindelyes tanya
Időpont: szeptember 1.
Bővebb infó: http://www.zsindelyes.hu/zsindelyes_fesztival_program

3. Szüreti fesztiválok hazánk minden táján

Szeptemberben zajlanak a szüreti mulatságok, ezért érdemes ellátogatni az ország egy-egy ismert borvidékére. A Hajósi Szüreti Forgatagban bortúrák és retrobuli vár. Badacsonytomajban kóstolj olaszrizlinget vagy szürkebarátot, Feldebrőn a Debrői hárslevelűé a főszerep, Békéscsabán pedig a szőlőnedű mellett a mennyei, búbos kemencében sült kenyérlángost is megízlelheted. Szüretre fel!

Hajósi Szüreti Forgatag

Helyszín: Hajósi Pincefalu
Időpont: szeptember 1.
Bővebb infó:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=475027269182332&set=a.224106547607740.62066.217827894902272&type=1&theater

Badacsonyi Szüret

Helyszín: Badacsonytomaj
Időpont: szeptember 8-9.
Bővebb infó: http://www.badacsony.hu/

Debrői Hárslevelű Szüreti Nap

Helyszín: Feldebrő
Időpont: szeptember 8.
Bővebb infó: http://www.feldebro.hu/

Csabagyöngye Szüreti Mulatság

Helyszín: Békéscsaba, Meseház
Időpont: szeptember 8.
Bővebb infó: http://www.museum.hu/e/XII_Csabagyongye_Szureti_Mulatsag

Thinkstock
Thinkstock

4. Lecsófesztiválok országszerte

Lehet cukkinis, tojásos, francia vagy hagyományos, egy jó lecsónak igen nehéz ellenállni, pláne, ha friss, illatos fehérkenyeret is kínálnak hozzá. Szeptemberben három lecsófesztivált is rendeznek országszerte. Esztáron a lecsófőzőverseny, a táncbemutatók és az utcabál mellett Fluor Tomi és az Irigy Hónaljmirigy is fellépnek. Fehérváron színpadi programok, 500 csapat főzőversenye és kézműves vásár is szerepelnek a programban. Szentesen pedig tizenegyedik alkalommal rendezik a mennyei gasztrofesztivált, ahol bárki megmutathatja, milyen az ő kedvenc lecsója - és akár meg is főzheti azt!

Esztári Lecsófesztivál
Helyszín: Esztár
Időpont: szeptember 1.
Bővebb infó: http://www.esztarilecso.hu/

VIII. Fehérvári Lecsófesztivál
Helyszín:
Székesfehérvár, Várkörút-Belváros
Időpont: szeptember 22.
Bővebb infó: http://www.fehervarilecso.hu/

XI. Szentesi Lecsófesztivál
Helyszín:
Szentes, Apponyi tér
Időpont: augusztus 31.-szeptember 1.
Bővebb infó: http://www.facebook.com/lecsofesztival

5. The Art of John Lennon - Rajzok, karikatúrák, fotók és személyes tárgyak

A pécsi kiállítás ezúttal nem a legendás Beatles tagjaként, hanem rajzművészként és karikaturistaként mutatja be John Lennont. A kreatív művész a zenélésen kívül imádott rajzolni is - szellemes képek maradtak utána. A "The Art of John Lennon" kiállítás keretén belül csaknem nyolcvan tárgy, alkotás kerül a publikum elé: ebben vannak rajzok, személyes tárgyak és privát fotók is.

Helyszín: Pécs, Művészetek és Irodalom háza
Időpont: augusztus 24.-szeptember 26.
Bővebb infó: http://www.pmh.hu/pmh_program/The_Art_of_John_Lennon

Kitartott szeretőből politikai szövetséges - Hírhedt diktátorfeleségekhttp://www.life.hu/szorakozz/20120828-a-politikai-szovetseges-a-csillogo-sztar-es-az-amokfuto-.htmlBrit filmklasszikusok - 10 film, amit neked is látnod kellhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120827-szorakozas-mozi-program-10-brit-film-amit-neked-is-latnod.html10 pikáns ötlet nyárvégi romantikázáshozhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20120824-utazas-szorakozas-program-10-pikans-otlet-nyarvegi-romantikazashoz.htmlNégy nyalás Pesten - Különleges ízű fagylaltok nyomábanhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20120823-budapest-es-a-fagylalt-a-legjobb-helyek-ahol-kulonleges-izu.htmlÍgy vetkőznek a csillagok - sztriptíztáncosok a mozibanhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120822-film-szorakozas-program-igy-vetkoznek-a-csillagok-sztriptiztancosok-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.