Nem minden marslakó zöld! Íme a filmvilág legszebb idegenei

film sci-fi filmművészet mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
E.T., Alf és Yoda mester a kedves és szeretnivaló űrlények kategóriájában kerülne a dobogóra, az Alien, a Predator és a többi űrszörnytől viszont finoman szólva frászt kapunk. Vannak viszont földönkívüliek, akik egészen kellemes jelenségek. A Life.hu most belőlük gyűjtött össze néhányat.

1. Leeloo Az ötödik elemből

Leeloo Minai Lekatariba-Lamina-Tchai Ekbat De Sebat Az ötödik elem női főhőse, a filmtörténelem egyik legmegkapóbb figurája. A Milla Jovovich által megformált földönkívüli karaktert tulajdonképpen a színésznőre faragta Luc Besson, mintegy szerelmi vallomásként feleségének. Milla és Luc ugyanis az 1997-ben mozikba került film forgatása idején házasodott össze. A szépséges sztár Az ötödik elemben igazán látványos jelenség: a haját rikító vörösre festették, hibátlan testét pedig mindössze néhány fehér anyagdarab fedi. A kosztüm Jean-Paul Gaultier egyik kreációja.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

A sztori: Ötezer évente feltárul egy átjáró a jó és a rossz dimenziója között, így 2263-ban is. Szerencsére ebben az ötödik évezredben az Ötödik elem nagykövete (Milla Jovovich) egy hősies taxisofőrbe botlik (aki nem más, mint az akciófilmek koronázatlan királya, a szőkén is jóképű Bruce Willis), és együtt gond nélkül legyőzik a főgonoszt (Gary Oldman).

2. Neytiri az Avatarban

Zoe Saldana számára az Avatar hozta meg a világhírt, pedig a színésznő 31 éves koráig már 20 filmben szerepelt - például a Karib-tenger kalózaiban vagy a Star Trekben. A sztár Neytiri, a na'vi űrlény szerepében is igazán vonzó jelenség, bár közel kétszer olyan magas, mint egy földi nő, a bőre tengerkék, a szeme sárgászöld, a haja raszta, a fülei egy denevérére emlékeztetnek, hosszú farkincája van, és indiánokat megszégyenítő harci smink díszíti az arcát, mégis elcsavarja egy férfiember fejét.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

A sztori: Egy tolószékhez kötött veterán katonának (Sam Worthington) titkos megbízatást kell végrehajtania a Pandora bolygón, méghozzá avatárként egy na'vi testében, de emberi tudatával és emlékeivel. A férfi azonban földöntúli szerelemre lobban egy földönkívüli lány, Neytiri iránt, és saját, pusztításra törekvő faja ellen fordul, amikor kitör a háború.

3. Serleena a Men in Black II-ben

Lara Flynn Boyle karaktere a vicces sci-fiben épp olyan sötét ruhát hord, mint a két sötét zsaru, Will Smith és Tommy Lee Jones, velük ellentétben Serleena azonban egy űrlény! A szépséges földönkívüli nem éppen baráti szándékkal érkezett a földre, és amikor felidegesítik angyali arca teljesen eltorzul, ujjai pedig kígyókká változnak, amelyekkel bárkit képes megfojtani. Bár Lara igazán vonzó nő, akár embert, akár marslakót játszik, alakításával annyira nem győzte meg a kritikusokat, hogy Arany Málna-díjra is jelölték. Az "elismerést" végül nem ő kapta meg.

AFP/Photo12
AFP/Photo12



A sztori: Serleena (Lara Flynn Boyle) azért érkezett a Földre, hogy megszerezze Zartha fényét. A kylothiai szépség fehérnemű-modellként dolgozik, és közben a háttérből irányítja az összeesküvést. De J ügynök (Will Smith) ezt nem hagyhatja, és ebben régi társa, a törölt emlékezetű, postásként dolgozó K ügynök (Tommy Lee Jones) segít neki.

4. Aura hercegnő a Flash Gordonban

Talán az egyik "legöregebb" földönkívüli hölgyként Ornella Muti alakítása is felejthetetlen a Flash Gordon című sci-fiben. A Mongo bolygóról származó Aura hercegnő nemcsak a földi szuperhőst, Flash Gordont és a "fajtársát" Barin herceget bűvölte el, hanem a hímnemű moziközönséget is. A színésznő szerepe szerint mindössze egy bikini-nagyságú, strasszkövekkel kirakott, piros kosztümöt viselt, ami nem sokat bízott a fantáziára.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

A sztori: A Mongo bolygó gonosz uralkodója szemet vet a Földre, sőt, el is akarja pusztítani azt. Flash Gordon (Sam J. Jones) ezt természetesen nem hagyhatja, de az ördögi király fogságba ejti. Sőt, Flash életét is veszti a gonosz elleni küzdelemben, de Aura hercegnő (Ornella Muti) varázserejű csókjával visszahozza őt az élők sorába - és természetesen a Föld is megmenekül.

Nemzetközi Bond-nap a 007-es ötvenedik jubileumának tiszteletérehttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121005-nemzetkozi-bondnap-a-007es-otvenedik-jubileumanak-tiszteletere.htmlBevadul a szerelem - Két férfi, egy eset, avagy keresd a nőt!http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121004-mozi-film-szorakozas-vadallatok-ket-ferfi-egy-eset-avagy.htmlÖld meg magad, hogy élhessélhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120928-mozi-film-szorakozas-looper-a-jovo-gyilkosa.htmlFérfiak, akik mindent titkolnak - A legemlékezetesebb kémek a filmvásznonhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120926-mozi-film-szorakozas-ferfiak-akik-mindent-lelepleznek-minden-idok.htmlTantermi halál utáni tantermi élethttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120921-lazahr-tanar-ur-mozi-film-szorakozas-tantermi-halal-utani.htmlGengszterek szeretői - bűnös viszonyok a filmvásznon (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120906-mozi-film-szorakozas-gengszterek-szeretoi-bunos-viszonyok-a-filmvasznon.htmlŐrült szerelmek a filmvásznon - szeress, ha mersz! (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120713-mozi-film-szorakozas-orult-szerelmek-a-filmvasznon-avagy-szeress.htmlNők, akik a frászt hozzák ránk - Félelmetes fehérnépek a filmvásznonhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120614-ezek-a-nok-a-fraszt-hozzak-rank-minden-idok.htmlMinden idők legcikibb szexjelenetei a filmvásznonhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20111013-szex-es-mozi-minden-idok-legcikibb-szexjelenetei-a-filmvasznon.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.