Mi lett A Gyűrűk Ura sztárjaival?

film Gyűrűk ura filmművészet mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A héten érkezik a mozikba A hobbit, azaz A Gyűrűk Ura előzményfilmje, mi pedig ennek kapcsán utánanéztünk: mi történt minden idők legsikeresebb filmtrilógiájának sztárjaival annak befejezése óta. 

1. Elijah Wood (Frodó)

Elijah Woodot utolérte az, amit a legendás filmek főszereplőit szokta (lásd még Mark Hamill esetét a Csillagok háborújával): még mindig elsősorban Frodóként tekint rá a világ. Igaz, ebben szerepe lehet annak is, hogy Wood hiába immár 32 éves, megmaradt ugyanolyan kölyök(hobbit?) képűnek, mint 2003-ban volt. A Gyűrűk Ura után közvetlenül néhány komolyabb filmben is szerepelt: Sin City, Egy makulátlan elme örök ragyogása, Huligánok - de ezek közül csak az utóbbi volt főszerep. Az utóbbi időben pedig már semmi komoly nem jutott neki a moziban, csupán néhány szinkronmunka animációs filmekben. A tévében viszont fut egy sorozat (Wilfred) a főszereplésével, és A hobbitban is fel fog tűnni egy kis időre.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Sean Astin (Samu)

Szegény Samunak úgy tűnik, nem csak a filmben jutott az a sors, hogy élete fő eseménye 'Frodó úr' segítése legyen. Sean Astin A Gyűrűk Ura óta alaposan eltűnt a süllyesztőben: csak két jegyzettebb mozifilmben játszott, kis szerepekben (50 első randi, Távkapcs) - ráadásul ezekben is Adam Sandler oldalán, ami azért nem a minőség jele szokott lenni. Egyébként csupa B-film és tévés munka sorakozik a neve mellett - Samu szép lassan a feledés homályába vész...

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Sean Bean (Boromir)

Talán neki a legkiegyensúlyozottabb a pályafutása: sosem volt és vélhetően nem is lesz szupersztár, de rendszeresen játszik komoly szerepeket jelentős filmekben (A sziget, A nemzet aranya, Tükröm, tükröm). Ezekben pedig nagyon gyakran a rosszfiú karaktere jut neki, ami pedig még szintén visszatérő motívum: szinte minden filmjében meghal a vásznon (erről számos vicces összeállítás is található a neten). A Gyűrűk Ura sztárjai közül pedig ő az egyetlen, aki részt vállalt az új fantasy-remekműben, a Trónok harca tévészériában is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

4. Viggo Mortensen (Aragorn)

Belőle A Gyűrűk Ura csinált igazán nagy sztárt: előtte csak egy minőségi, negyvenes karakterszínésznek számított, azóta viszont sorban kapja a főszerepeket, és bebizonyította, hogy érdemes is rá. Hidalgo, Erőszakos múlt, Eastern Promises, Az út, Veszélyes vágy - minőségi mozik, amelyek közül hármat ráadásul a híres David Cronenberg rendezett, akinek újabban úgy tűnik, Mortensen lett a kedvenc színésze. Jó az ízlése.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. Karl Urban (Éomer)

Az Éomert alakító, szigorú tekintetű Karl Urban a hazai színeket képviselte A Gyűrűk Urában: Új-Zélandon ő igazi sztárnak számít, és rendszeresen játszik mind filmekben, mind színpadon. A Gyűrűk Ura után mint Brad Pitt lehetséges utódját emlegették, de ez végül nem jött be (talán mert az eredeti Brad Pitt csúcson tudott maradni). Mindenesetre azért ez élet bejött Urbannak: megtalálta 2004-ben élete párját, és már gyerekeik is születtek. Januárban pedig újra láthatjuk őt egy nemzetközi szuperprodukcióban: a szuperhősös Dredd 3D főszerepében.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

6. Ian McKellen (Gandalf)

Sir Ian McKellen (hiszen lovaggá ütötték színész pályafutása elismeréseképp) A hobbitban is nagy szerepet fog játszani, hiszen a történet fontos részese Gandalf, a mágus. A melegségét nyíltan vállaló McKellen már A Gyűrűk Ura előtt is színészlegendának számított (számos Shakespeare-alakítása maradt emlékezetes), azóta pedig a mozivásznon is újabb és újabb fontos figurákat játszik el, mint például a főgonosz Magnetót az X-Men szériában. Emellett pedig folyamatosan kiáll a melegek jogaiért világszerte, és a nagy ismertsége és népszerűsége miatt ezt különösen nagy sikerrel tudja tenni. Nem rég az is kiderült, hogy a legendás sztár hat éve prosztatarákkal küzd.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.