korcsolya korcsolyapálya borkóstolás disznóvágás program síelés programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túl vagyunk az adventi vásárokon és az ajándékvadászaton. A januári hideg ne rettentsen el a jobbnál jobb fővárosi és vidéki programoktól. Moziban, borban és esküvőben gazdag hónap következik - Íme a Life.hu programtippjei 2013 elejére.

Budapest

1. Tolkien nap

Ha szeretted A Gyűrűk Ura-filmeket, és decemberben alig vártad A hobbit érkezését, akkor ne szervezz progamot január 5-re. Ezen a napon a Corvin moziban Tolkien napot tartanak, ahol a filmvetítéseken kívül számtalan remek program vár rád. Kerekasztal-beszélgetések a következő két Hobbit-filmről, Tolkien varázslatos világáról és nyelvezetéről - többek között ezekre készülj a hónap elején a Corvinban.

Helyszín: Corvin mozi
Időpont: január 5.
Bővebb infó: http://tolkien.hu/


2. Borjour

Sokan megfogadjuk újévkor, hogy soha többé nem iszunk egy kortyot sem - de a fogadalmat általában egy hét után meg is szegjük. Erre pedig a legjobb alkalom egy finom borkóstolás. Ha szívesen kezdenéd az évet magyar, szlovén, szerb, bolgár borokkal és részt vennél egy évindító és borbárfelszentelő mulatságon, akkor ne hezitálj, itt a helyed.

Helyszín: Vinorium Borház, Jókai tér 3.
Időpont: január 10. 19:00
Bővebb infó: http://borjour.hu/

3. VilágVeleje Fesztivál

Ha még mindig a szilveszteri buli bűvöletében élsz, folytasd a táncot január közepén. A 14. VilágVeleje Fesztiválon többek között a Presszó Tangó Libidó, a Csókolom, a Péterfy Bori & Love Band, a The Carbonfools és a Vörösfenyő lép fel a Millenáris Teátrumban. Íme egy kis kedvcsináló az eget rengető bulihoz:

Helyszín: Millenáris Teátrum
Időpont: január 18-19.
Bővebb infó: http://www.vilagveleje.hu/


4. Esküvő Kiállítás

Ha már túl vagy a lánykérésen, és minden vágyad, hogy belevesd magad a nagy nap szervezésébe, akkor legyen az első lépés az Esküvő Kiállítás. Ismerd meg a legújabb menyasszonyiruha-trendeket, esküvői dekorációkat, és gyűjts információkat a legszebb hazai esküvős helyszínekről. Remek program édesanyákkal és barátnőkkel, de a vőlegényt nem érdemes idejekorán felzaklatni...

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: január 26-27.
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/eskuvoi+kiallitas-324-kovetkezo_esemenyek.html


5. Korcsolyázz januárban!

Ha tavaly még nem húztál korcsolyát, januárban ne hagyd ki az egyik legjobb téli sportot! Budapesten és vidéken is számtalan helyszín közül választhatsz. A mi kedvenceink a városligeti és a naphegyi pálya. Ha más helyszínt választanál, a Life.hu cikkéből számtalan szuper jégpálya közül válogathatsz itt.

Vidék

1. Etyeki Piknik

Etyeken a hideg időben sem áll meg az élet. 2013-ban egy új rendezvénysorozat indul útjára, melynek célja megőrizni az etyeki fesztiválok értékeit. Családias hangulattal és sok-sok újdonsággal vár Etyek idén is, alig néhány kilométerre a fővárostól.

Helyszín: Etyek
Időpont: január 19.
Bővebb infó: http://www.facebook.com/etyekipiknik

Thinkstock
Thinkstock

2. V. Tenkesalja Böllérfesztivál

Jártál már valaha disznóvágáson? Ha nem, akkor itt az ideje, erre pedig remek alkalom a Böllérfesztivál Siklóson, a Tenkes lovastanyán. Az ízletes lakomán kívül sztárokra is számíthatsz: ott lesz többek között Kefir, Müller Attila, Palcsó Tamás és Szabó Leslie is.

Helyszín: Siklós
Időpont: január 12.
Bővebb infó: http://www.tenkeslovastanya.hu/

3. Hófesztivál

A korizás mellett a síelés is fantasztikus program télen. Idén sem marad el a Hófesztivál a mátraszentistváni Síparkban, ahol nem lesz hiány színes sportprogramokban, koncertekben és showműsorokban. Az esti, színeffektekkel megvilágított pályán lévő Formációs Síbajnokság és Családi Ügyességi Síverseny igazi látványosság lesz, a Hócsúszdaparkban pedig a kicsik és nagyok is remekül szórakoznak majd.

Helyszín: Mátraszentistván
Időpont: január 17-19.
Bővebb infó: http://www.hofesztival.hu/

www.sipark.hu
www.sipark.hu

4. Pincéről Pincére - Variációk Vincére

A villányi boroknak nincs párja. Ha te is a vörösborok szerelmese vagy, a hónap közepén látogass el Villányba és környékére Vince-nap alkalmából. Igen régi szokás, hogy a szőlősgazdák a Vince-napi időjárásból és a metszett "Vince vesszők" állapotából jósolták meg a szüret gazdagságát, és pincéről pincére járva kóstolták meg egymás borait. "Ha szent Vintze napja fénylik, megtelik a pintze, és sok jó bort várhatni" - tartja a mondás.

Helyszín: Siklós, Kisharsány, Nagyharsány, Villány
Időpont: január 19.
Bővebb infó: http://villanyiborvidek.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.