Érzékek birodalma halál rendező Japán filmrendező Oshima Nagisa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt a híres japán rendező, Oshima Nagisa.

Nagisa legfontosabb munkái közé tartoznak az Érzékek birodalma és a Boldog karácsonyt Mr. Lawrence című filmek. Előbbit 1976-ban, utóbbit pedig 1983-ban alkotta. Karrierjének fénykora a 60-as évekre és a 70-es évek elejére tehető, derül ki az origo Nagisáról szóló cikkéből.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Munkáira jellemző volt, hogy igen bártan használt szexjeleneteket filmjeiben, műveit világszerte cenzúrával mutathatták csak be. A híres rendező nyolcvan évesen hunyt el Japánban.

Veres Mónikát szexuális ajánlatokkal környékezték meghttp://www.life.hu/szorakozz/20130115-veres-monikat-a-voice-versenyzojet-szexualis-ajanlatokkal-kornyekeztek-meg-gyerekkoraban.htmlŐ a tévé új sármőrjehttp://www.life.hu/szorakozz/20130110-geoff-stults-szinesz-a-csont-nelkul-tevesorozat-sztarjat-imadjak-a.htmlLily Cole félmeztelenül lubickolthttp://www.life.hu/szorakozz/20130114-lily-cole-szaneszno-felmeztelenul-ugralt-a-yachtrol.htmlÁlomsztorik:sztárok első szerelmük oldalánhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130111-fiatalkori-szerelmek-sztarok-akik-meg-ma-is-regi.htmlÁtfestették Katalin hercegnő portréjáthttp://www.life.hu/szorakozz/20130114-atfestettek-katalin-hercegno-elso-portrejat-a-kritikusok.htmlErre senki sem számított! Kylie Minogue visszavonulhttp://www.life.hu/szorakozz/20130114-kylie-minogue-ausztral-enekesno-visszavonul-es-kirugta-menedzseret.htmlŐk kaptak idén Golden Globe-othttp://www.life.hu/szorakozz/20130114-golden-globedijat-kapott-jessica-chastain-daniel-daylewis-es-ben-affleck.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.