Örökbe fogadott szuka kutyák ingyenes ivartalanítása az Illatos úton

szaporodás menhely örökbefogadás kutya oltás alapítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutyák túlszaporodásának csökkentése érdekében Születésszabályozási Programot indított a Vigyél Haza Alapítvány. Az akcióval több mint ezer nem kívánt, kidobott kutya megszületését előzhetik meg.  

Napjainkban nem csupán az utcára dobott vagy elkóborolt kutyák jelentenek súlyos problémát, hanem a felelőtlenül szaporított állatok évről évre hatványozódó száma is. Az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatra évente több száz kölyökkutyát visznek be, akik nem ismerték fel időben annak fontosságát, hogy szuka kutyájuk nem kívánt vemhessége, a megszülető sok - felelős gazdához nehezen vagy egyáltalán nem juttatható - kölyök milyen drámai helyzetet idéz elő.

A tarthatatlan állapot megoldására a Vigyél Haza Alapítvány áprilisig (de legfeljebb az első száz örökbe adott állatig) valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását átvállalja, akiket magánszemély közvetlenül az Állategészségügyi Szolgálattól fogad örökbe. Az akció révén most még inkább érdemes kutyát örökbe fogadnia az Illatos útról annak, aki az állatról felelősen gondoskodni tud majd.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Az ivartalanítással megelőzhető, hogy az örökbe adott kutyák akár évente két alom nem kívánt szaporulattal gyarapítsák az esélytelen, gazdára váró kutyák hatványozódó számát. A Születésszabályozási Program keretében minden, öt hónaposnál idősebb, az Illatos útról örökbe fogadott szuka kutya új gazdája az ivartalanítás elvégeztetésére jogosító kupont kap, mely tartalmazza az állatba ültetett mikrocsip adatait. Az ily módon azonosítható kutya új tulajdonosa felveszi a kapcsolatot az alapítvány munkatársaival, akik időpontot egyeztetnek az ivartalanításra szerződött állatorvosukkal.

Az akció további előnye, hogy az ivartalanított, mikrocsipezett kutyák gazdái életük végéig mentesülnek az ebadó alól. A program további részleteit az alapítvány honlapján ismerhetik meg az érdeklődők.

A Vigyél Haza Alapítvány öt éve, az Illatos úti telepen lévő árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Ha kutyát szeretnél, és felelősen gondoskodni tudsz róla egy életen át, fogadj örökbe egy kedves állatot! Az alapítványnak nincsenek fizetett munkatársai. Térítést nem kapnak. Valamennyi adományt kizárólag és közvetlenül a kitűzött célok teljesítésére fordítják.

És még:
www.facebook.com/vigyelhaza
www.youtube.com/vigyelhaza

Végre egy őszinte mosoly! Elkaptuk Demcsák Zsuzsa boldog pillanatáthttp://www.life.hu/legykepben/20121012-demcsak-zsuzsa-tv2-mokka-musorvezetoje-naptarfotozas-vigyel-haza-alapitvany.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.