Fehér vagy fekete füst? Már ma új pápát választhatnak

füst pápa pápaválasztás XVI. Benedek pápa Sixtus-kápolna pápa lemondása bíboros Vatikán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden szem a Sixtus-kápolnára szegeződik. A pápaválasztó bíborosok ülése elkezdődött, és este 6 órakor szavaznak az új egyházfőről. Az eredményt jelző első füstnek 7 óra körül kell felemelkednie. Ha fehér színű, akkor megvan az új pápa.

Összeült a pápaválasztó konklávé a vatikáni Sixtus-kápolnában. Az egyházfő megválasztásához kétharmados többség kell. A két szavazási körből álló forduló sikerét vagy sikertelenségét a kápolna kéményéből felszálló füst jelzi: ha fehér füst száll fel és megszólal a Szent Péter-bazilika harangja, azt jelenti: megvan az új pápa. Ha fekete füst (szurok hozzákeverése miatt) jelenik meg, azt jelenti: nincs eredmény.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Egy mezítlábas hívő imádkozik a Szent Péter téren a Vatikánnál

A Szent Péter téren és környékén óriási biztonsági készültség van. Szakemberek szerint akármilyen hevesen essen is az eső, a Sixtus-kápolna kéményéből felszálló füst jól fog látszani. Azért kell új pápát választani, mert ahogy a Life.hu korábban megírta, XVI. Benedek február elején lemondott. Mit gondoltok: Erdő Péter bíborosnak van esélye, hogy pápaként sétáljon ki?

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Bejelentette lemondását XVI. Benedek pápahttp://www.life.hu/legykepben/20130211-lemondott-a-85-eves-xvi-benedek-papa-aki-idos-korara.htmlA világ leghíresebb eljegyzési gyűrűihttp://www.life.hu/szorakozz/20130311-sztar-szinesz-szineszno-ekszer-ragyogjragyogj-gyemantom-a-vilag.htmlŐk kaptak Pulitzer-emlékdíjat 2013-banhttp://www.life.hu/szorakozz/20130310-pulitzeremlekdijat-kapott-blaho-miklos-kalman-olga-es-a-hazon-kivul.htmlHihetetlen siker a Szent Johanna Gimi bemutatójánhttp://www.life.hu/szorakozz/20130309-a-szent-johanna-gimi-konyvsorozat-befejezo-kotetenek-bemutatoja-hihetetlen-sikert.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.