tűzszerész Albertirsa lövedék Csolnok Szentes gránát kitelepítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
200 embernek kellett elhagynia az otthonát a Komárom-Esztergom megyei Csolnokon. Egy ház falában ugyanis egy lövedékre bukkantak - írja az origo. Csak ma három hasonló eset történt.

Gránátot talált egy férfi Csolnokon, saját háza falában. A tulajdonos épp a falat véste, amikor meglátta a szerkezet végét. Azonnal riasztotta a tűzszerészeket.

Forrás: fmh.hu/Koppán Viktor Dávid
Forrás: fmh.hu/Koppán Viktor Dávid

Illusztráció

Valószínű, hogy egy 120 milliméteres aknavető gránát stabilizátorát találták meg. A hatóságok 100 méteres sugarú körben lezárták és kiürítették a környéket. A Life.hu a szomszéd ház tulajdonosától megtudta, hogy a lövedék nagyon furcsa pozícióban volt, gyakorlatilag függőlegesen beleállt a falba. A lakó elmondása szerint körülbelül 40-50 centiméter hosszú lehetett.

Sok dolguk volt ma a tűzszerészeknek. A csolnoki eseten kívül Csongrád megyében, Szentesen a József Attila utcában egy játszótér szélén földmunkák során került elő egy tüzérségi lövedék, valamint a Pest megyei Albertirsán egy állampolgár talált egy feltételezett robbanótestet, amiről utóbb kiderült, hogy repeszgránát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.