Buli sörrel és lecsóval - júniusi programtippek

buli Tahitótfalu Pécs sörfesztivál koncert Révfülöp szórakozás szabadidő Budapest programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Júniusban lesz minden, ami szem-szájnak ingere: kortyolhatsz habzó sört, megtanulhatsz rétest sütni, majszolhatsz eperlekvárt, tunkolhatsz lecsót, és ha ez még mind nem lenne elég, akkor reggeltől estig bulizhatsz az év legjobb fesztiválszezont indító programjain.

Budapest:

1. Olvasnivalót a bőröndbe! - Ünnepi Könyvhét

Itt az ideje, hogy betárazd a legjobb könyveket a nyárra, hogy legyen mit becsomagolni a bőröndbe egy utazáshoz. Ehhez nem is választhatnál jobb helyszínt, mint az Ünnepi Könyvhetet, ahol 5 napon keresztül, csütörtöktől hétfő estig várják az érdeklődő könyvrajongókat. A rendezvény központi helyszíne a Vörösmarty tér, ahol a kortárs magyar irodalom legjobb alkotásai közül válogathatsz.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Mikor?
2013. június 6-10.
Hol?
Budapest, Vörösmarty tér
Bővebb infó: www.unnepikonyvhet.hu/

2. Sörös buli a Palotanegyedben - Főzdefeszt

Igyál sört a Palotanegyedben, Józsefváros szívében, a Mikszáth és Szabó Ervin téren, de ne akármilyet. Az idei Főzdefeszten a mintegy 100-féle magyar kézműves sör mellett az európai hagyományos és újhullámos nedűk közül is válogathatsz. A szervezők többek között arra is megpróbálnak rávenni, hogy dobd el a citromkarikákat, ami csak árt a búzasörnek.

Mikor?
2010. június 6-9.
Hol?
Budapest, Mikszáth Kálmán tér-Szabó Ervin tér
Bővebb infó: http://www.fozdefeszt.hu/

3. Rozé és lecsó hegyen-völgyön - Nyári Etyeki Piknik

A nyári etyeki piknik annak a népszerű eseménysorozatnak a folytatása, amit a szervezők még 2003-ban kezdtek el. Most évszakonként várják az ínyenc vendégeket Újhegyen és Szépvölgyben. A rendezvény keretében a méltán híres helyi pincészetek mellett felvonul hazánk gasztronómiai kultúrájának színe-java, nem beszélve az igényes programokról és a kézműves kiállítók portékáiról. Az idei buli középpontjában az üde rozé és a lecsó lesz.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Mikor?
2013. június 8-9.
Hol?
Etyek
Bővebb infó:http://www.etyekipiknik.hu/

4. Habos élvezetek - Sörfesztivál a Budai várban

Nyár elején egymást érik a hazai rangos sörös rendezvények, amelyek között a Budavári Sörfesztivál méltó helyet vívott ki magának. A mintegy 200-féle hazai és külföldi sört felvonultató rendezvényen három helyszínen, az Oroszlános udvaron, a Hunyadi udvaron és a Savoyai teraszon várják a sörfőzdék csaposai a látogatókat. A kortyok mellé többek között a Balkán Fanatik, a Doors emlékzenekar és a Joe Cocker Coverband muzsikál majd.

Mikor?
2013. június 13-16.
Hol?
Budapest, Budai vár
Bővebb infó: http://budavarisorfesztival.hu/

5. Test és lélek harmóniája - Gerincjóga Fesztivál

Szeretsz jógázni, és szívesen töltenél egy egész napot ezzel a mozgásformával? Akkor irány az Akvárium Klub, ahol június harmadik hétvégéjén tematizált gerincjóga-foglalkozásokkal, improvizációs előadásokkal, Spala Korinna által vezetett jógatánccal és számos gyermekprogrammal várják az érdeklődőket. Vendég: Szalóki Ági lesz.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Mikor?
2013. június 15.
Hol?
Budapest, Akvárium Klub
Bővebb infó: http://www.jogafesztival.hu/

6. Vidd el a pasidat is! - Múzeumok Éjszakája

Vegyél egy belépőjegyet és járd végig a kedvenc múzeumaidat egyetlen éjszaka alatt. Már csak azért is, mert a program keretében olyan helyszínekre is eljuthatsz, amelyek nem mindig vannak nyitva a közönség előtt. Országszerte mintegy háromszáz intézmény, könyvtárak, levéltárak, színházak, művelődési központok várják a látogatókat.

Mikor?
2013. június 22.
Hol?
Budapest, Debrecen, Balatonfüred
Bővebb infó: http://muzej.hu/

7. Buli a hegyek alján - 14. Hegyalja Fesztivál

Ha nyár eleji buli, akkor Hegyalja, hol máshol, mint Tokajban, ahol egy-két furmintfröccs elkortyolgatása mellett élvezheted kedvenc zenekaraid muzsikáját, mint pl. a trash metal ikon Slayer zenéjét, de Ákos és a Quimby is visszalátogat az eseményre.

Forrás: MTI/Balázs Attila
Forrás: MTI/Balázs Attila

Mikor?
2013. június 25-30.
Hol?
Tokaj-Hegyalja
Bővebb infó: http://hegyaljafesztival.hu/

8. 5 napos lazulás a tóparton - EFOTT 2013

A Hegyalja Fesztivállal egy időben az ország másik felén is lehet csápolni a különböző együttesek zenéjére az év legnagyobb hallgatói buliján, az EFOTT-on (Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozója.). Az öt napig tartó rendezvényt a magyar élvonalbeli fellépők mellett stand up comedy, számos vízi program, strandfoci, teniszezési lehetőség, strandröplabda teszi még változatosabbá a jobbnál jobb Balaton-vidéki borok kíséretében.

Mikor?
2013. június 25-30.
Hol?
Zánka
Bővebb infó: http://www.efott.hu/

Vidék:

1. Irány a színház! - 13. Pécsi Országos Színházi Találkozó

Pécs amellett, hogy az egyik leghangulatosabb déli városa az országnak, 13 éve ad otthont a színházrajongók legizgalmasabb eseményének, a POSZT-nak. A rangos találkozón megjelenik a szakma legjava, bemutatják az évből kiválogatott és versenyprogramra emelt előadásokat. A színházi élményt beszélgetések, felolvasó színházak, koncertek teszik még változatosabbá. Az idei esemény "arca" Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész lesz.

Forrás: Facebook/POSzT
Forrás: Facebook/POSzT

Mikor?
2013. június 6-15.
Hol?
Pécs
Bővebb infó:www.poszt.hu/

2. Majszolj eperlekvárt! - 15. Eperfesztivál

Idén se maradhat el az Eperfesztivál Tahitótfaluban, a Szentendrei-szigeten, ahová 15. alkalommal várják a népszerű gyümölcsöt kedvelő ínyenceket a szervezők. Lesz eperlekvárfőzés, íjászbemutató, epertorta-kóstoló, fellép az Edda, a Don Attila Band, Majka és Curtis és az R-Go is.

Mikor?
2013. június 14-16.
Hol?
Tahitótfalu, Duna-part és Bodor-Major
Bővebb infó:http://www.eperfesztival.eu/

3. Nyújtsd a rétest! - 4. Rétes és Lakodalmas Fesztivál

Egészen pontosan pénteken délután 16 órától, amikor is igazi falusi rétesnyújtással kezdődik a rendezvény, majd másnap bepillantást nyerhetsz a rétes és lakodalmas ételek készítésének fortélyaiba. Délután igazi falusi lagzi kezdődik, amelyen a vőfély feleleveníti a régi lakodalmi hagyományokat. A menyecsketánc után hajnalig tartó bulira lehet számítani.

Mikor?
2013. június 28-29.
Hol?
Révfülöp, Sport Üdülő
Bővebb infó: http://www.retesfesztival.hu/

Randizz Picassóval - Top programok Európábanhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130422-program-szorakozas-kiallitas-goyatol-picassoig-europa-legizgalmasabb-muveszeti.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.