Történelmet írt Kevin Spacey új sorozata

Homeland Kevin Spacey Emmy-díj sorozat jelölt House of Cards sorozat tévé televíziózás Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A House of Cards lett az első interneten sugárzott széria, amelyet a legjobb drámai sorozatok kategóriájában jelöltek Emmy-díjra. A díjakat szeptember 22-én adják át.

A Netflix online tartalomszolgáltató egyik vezetője, Ted Sarandos elárulta, legmerészebb álmaikat is felülmúlta a House of Cards (Kártyavár) összesen kilenc jelölése, hiszen már egyet is győzelemként könyveltek volna el. "Ez éppen akkora győzelem az internetes televíziózásnak, mint az alkotóknak" - tette hozzá. Az Emmy-díjakért folyó versengésben egy hat évvel ezelőtti szabályváltoztatásnak köszönhetően vehetnek részt internetes műsorok, ám eddig csak kisebb kategóriákban jelentek meg. Tim Brooks tv-történész szerint a House of Cards jelölése az egyik fő kategóriában egy új korszakot jelez, az egész televíziós iparra hatással lesz.

Forrás: Facebook/House of Cards
Forrás: Facebook/House of Cards

A legtöbb jelölést, 17-et az Amerikai Horror Story második évada kapta, amelyet 16 jelöléssel a Trónok harca követ. 15-15 jelölést kapott csütörtökön a Saturday Night Live és a Túl a csillogáson című Liberace-életrajz, amely a legjobb minisorozat/tévéfilm kategóriában, valamint főszereplői, Matt Damon és Michael Douglas révén is díjban reménykedhet.
A House of Cards és a Trónok harca mellett a Totál szívás, a Downton Abbey, a Mad Men - Reklámőrültek és a Homeland versenyez a legjobb drámai sorozat Emmy-díjáért. A legjobb vígjátéksorozatok között az Agymenők, a Csajok, a Louie, a Modern család, Az alelnök és A stúdió közül kerül majd ki a győztes a szeptember 22-én sugárzott Emmy-gálán.
A drámai sorozatok legjobb színésze és színésznője kategóriában is versenyeznek a House of Cards szereplői: Kevin Spacey és Robin Wright.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.