fesztivál mozi szórakozás bornapok program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barangold be a szerelem városát különböző korokban Woody Allen kameráján keresztül, vagy nézd meg a második világháború előtti Kabos korszak egy remekét Kecskeméten - színpadi kiadásban. Ha pedig leginkább az ízlelőbimbóidat kényeztetnéd, ugorj el a lellei bornapokra. Ezeket a programokat ajánlja neked a Life.hu augusztus második szombatjára!  

1. Éjféli randi Woodyval

"Nem szeretnék olyan klubhoz tartozni, amely elfogad engem a tagjai között." Vagy: "Évekig nem szóltam a feleségemhez. Nem akartam félbeszakítani." Mindenki tud legalább egy Woody Allen-aranyköpést, vagy nem tudja, hogy valamelyik filmjéből idéz. Örömteli hír, hogy az apró termetű nevettető legújabb alkotásai elárasztották a budapesti mozikat; az Éjfélkor Párizsban című filmjét szombaton például öt helyszínen is vetítik. Woody európai városokat bemutató sorozatának jól sikerült darabja ez a 2011-es film, amelyben a rendező alteregója ezúttal Owen Wilson. Valami csoda folytán a hős pontban éjfélkor az 1920-as évek Párizsában - vagy tévedésből az 1800-as évek végén - találja magát, ahol olyan figurákkal fut össze, mint Salvador Dalí, Ernest Hemingway vagy a legendás Fitzgerald házaspár.

www.sonyclassics.com/midnightinparis
www.sonyclassics.com/midnightinparis

Mikor?
2013. augusztus 10., szombat
Hol?
Corvin Budapest Filmpolata: 15.45
Kert Mozi: 21.00
Művész: 19.00
Puskin: 19.00
Toldi: 15.00

2. Repülj a mesék kocsiján - Kecskemétre

Nem csak a Szigorúan ellenőrzött vonatok című filmben pecsételnek jellegzetesen, Gaál Béla 1934-es klasszikusában Kabos Gyula mutatja meg a kis banki alkalmazottnak, hogyan lehet lehelettel spórolni stemplizés közben. A filmben Perczel Zita alakítja a csinos Kovács Verát, aki egy autós hecc folyományaként Szűcs vezérigazgató úr hálójába kerül. A szerelmes Szűcs (Törzs Jenő) sofőrruhát ölt magára, hogy a végére járjon, képes-e valaki önmagért - nem csak a vagyonáért szeretni őt. A Vitéz Miklós-Vadnai László páros forgatókönyvéből készült filmet Benedek Miklós álmodta a Kecskeméti Színház deszkáira idén februárban.

Forrás: Facebook/Kecskeméti Katona József Színház
Forrás: Facebook/Kecskeméti Katona József Színház

Mikor?
2013. augusztus 10., szombat 20.30
Hol?
Kecskemét, Városháza díszudvara
Bővebb infó: http://www.kecskemetikatona.hu/hu/eloadasok.html?eloadas_id=5597

3. Lazulj Lellén - bort kortyolgatva

"Villáműző" Szent Donát, a dunántúli borászok védőszentjének tiszteletére tartják meg idén már 21-ik alkalommal az augusztus 2-a és 11-e között zajló, nagy dínomdánommal egybekötött Balatonlellei Borhetet. Több mint százféle helyi nedűt ízlelgethetünk, étvágyunkat pedig a grillen sültektől kezdve a gulyásig, a legfinomabb népi ételekből válogatva csillapíthatjuk. Szombat este fél 10-től a Hangulat Duó felel a jókedvért, minden nap táncházzal zárul az esemény, a fesztivál fénypontja pedig a borkirálynő-választás lesz.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Mikor?
2013. augusztus 10., szombat
Hol?
Balatonlelle, Móló sétány
Bővebb infó: http://www.programturizmus.hu/tdestination-balatonlelle-borhet-fesztival-gasztronomia-kirakodo-vasar-folklor-szorakozas.html

Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retro? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.