Bartók Éva filmajánló film mesefilm Fekete Ernő Jim Carrey tévéajánló hétvége Liam Neeson Gregory Peck Matt Damon akciófilm thriller
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tévét nézni jó. Aki mást állít, nem mond igazat - vagy esetleg tényleg nem szeret tévézni. Ebben az esetben sajnos nincs mit tenni - a többiek viszont bátran olvasgassák filmajánlónkat.

Október 4., péntek

Csajos, popcornos-lazulós péntek esti mozizásra leginkább a nálunk tavaly bemutatott Leánybúcsú tűnik alkalmasnak: középiskolai barátnők szinglibulija fajul el az amerikai filmben, nem is kicsit. Hogy milyen irányba, az maradjon titok, melyről természetesen lehull a lepel: pontosan 21.15-től az HBO2-n.

Ha a héten felgyűlt munkahelyi feszültségeidet inkább további rémüldözéssel vezetnéd le, betekinthetsz a kis szörnyeteg Norman Bates hétköznapjaiba: a Viasat3 ugyanis Hitchcock Psychójának továbbgondolásával, a Bates Motel - Psycho a kezdetektől című thrillersorozat legelső részével kedveskedik nekünk, 21.25-től.

Amennyiben szívesen borzonganál, de azért nem annyira, hogy a folyamatosan közbeékelt reklámokkal is sokkold magad, valószínűlg jobban jársz majd a Duna Tv-n 21.15-től ámokfutó, 1964-es olasz sorozatgyilkossal és hat, egy ideig mindenképp bájos áldozatával. A kultikus darabnak számító, képi világával a mai napig egyedülálló film címe nem meglepő módon a Hat nő és a gyilkos, a főszerepben Éva Bartók magyar származású színésznővel.

Október 5. Szombat

Némileg békésebb vizekre evezve, hétvégi családi film gyanánt az örökbecsű Grimm - testvérek meséit feldolgozó, kifejezetten szép német mesefilm-sorozat aktuális és kosztümös epizódja tűnik említésre méltónak: 14.40-től a Duna-Tv-n látható. Ha pedig a gyerek az egy órás klasszikus után további mesére vágyna, közvetlenül az Öcsi és Nővérke után átkapcsolhat a Viasat3-ra, ugyanis 15.40-től Babe, a kismalac bűbájoskodik a csatornán, egészen 17.35-ig - a felszabaduló két órában esetleg befejezheted a takarítást.

Szombat esti szívtiprónk Gregory Peck, vele 21.15-től találkozhatz a Kosztümök és újságokban, a változatosság kedvéért a Duna-Tv-n. Az édesbús történet természetesen happy-end-del végződik, nem utolsó sorban pedig a film 1958-ban elvitte a legjobb forgatókönyvért járó Oscart . Ha esetleg a 2003-ban végelgyengülésben elhunyt Gregory Peck nem elég meggyőző, menj inkább moziba, és gyönyörködj Matt Damon-ban a Túl a csillogásonban.

Október 6. Vasárnap

Vasárnapi levezető gyanánt a Hanta-boy című amerikai vígjáték jöhet számításba - a filmet a TV2-n láthatod 16.20-tól. A filmből egyrészt kiderül, hányféle bonyodalmat okozhat, ha egy nagyon rutinos hazudozó - egy számára kellemetlen csoda folytán - tökéletesen képtelenné válik további hazugságok elhintésére, illetve az is, hogy Jim Carrey-t utánozhatatlan arcjátéka méltán tette világhírűvé.

Abban az esetben, ha már unod Jim Carrey arcjátékát, nézz magyar nagyágyúkat, már ha van otthon HBO: a csatorna ugyanis ezen az estén adja le az egyetlen érdemleges magyar sorozatként - mellesleg nem véletlen - elhíresült Társasjáték második évadának legelső (!) két részét. A rendezők pluszként intenzívebb érzelmi liftezést ígérnek - nos, majd meglátjuk. Ami bizonyos, hogy az új széria fényét immár Fekete Ernő is emeli, aki miatt viszont külön is érdemes 20.00- kor a HBO-ra kattintani.

Az akciófilm ezen az estén, csak hogy a férfiakra is gondoljunk, az Elrabolva - na jó, a választás oka sokkal inkáb Liam Neeson, mint a nagylelkűség. A 2009-es darabbal a Cool Tv lep meg bennünket, a kezdés időpontja 21.05. A film nem mellesleg a műfaj legjobbjai közé tartozik, ha még nem láttad, hiba lenne tehát kihagyni - és így legalább nálad maradhat a távirányító.

http://videa.hu/player?v=t6ZVKRNxPk7ktzYS

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.