látogató bezárás óriáskerék hullámvasút Tarlós István Vidámpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A létesítmény szeptember 30-án este 7 órakor bezárja kapuit. Összesen 17 ezren vettek búcsút az intézménytől, amelynek helyén mesepark lesz.

Tömött sorokban álltak a látogatók szeptember 29-én a Vidámparkban. Ez volt az utolsó vasárnap a 175 éves park történetében. Sokan szerettek volna utoljára menni egy kört az óriáskeréken és megcsodálni Budapest panorámáját, vagy felülni a 91 éves hullámvasútra.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László

Óriáskerék

Szeptember 30-i bezárásáról tavaly novemberben döntött a Fővárosi Közgyűlés. Tarlós István főpolgármester korábban úgy nyilatkozott: a Vidámpark látogatottsága az utóbbi 20 évben rohamosan csökkent, 2007 óta szinte megfeleződött az érdeklődők száma.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László

A híres hullámvasút

Ahogy a Life.hu is megírta, a Vidámpark mostani területén a magyar népmesék által ihletett meseparkot és egy a szubtrópusi növény- és állatvilágot bemutató családi élményparkot tervez a Fővárosi Állat- és Növénykert október elsejétől, ahol megtartják a műemléki játékokat és lehetőség szerint üzemeltetni is fogják.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.