Kezdhetsz készülődni, közeleg a karácsony!

Eger képregény Vonyarcvashegy kézművesség fotóriport Budapest orchidea Mikulás Szeged sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képregények és riportfotók, orchideák és kézműveskedés, valamint maga a Mikulás egyaránt programot ajánl erre a hétvégére - szemezgessetek bátran a kínálatból!

BUDAPEST
November 15-17.
Vissza a tavaszba!
A Magyar Orchidea Társaság egyedülálló módon próbálja feledtetni a hideg, szürke novemberi időjárást, ugyanis a hétvégére a Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületébe (Vajdahunyadvár) költözteti orchidea- és bromélia-kiállítását. Itt az egzotikus orchideákon kívül Japán négyezer éves kultúrájába is bepillanthat a látogató. Ráadásul a szervezők meglepetésekkel kedveskednek a virágok szerelmeseinek: minden megvásárolt jegyhez egy 2014-es orchideás kártyanaptárat adnak ajándékba és a jegyárak levásárolhatók lesznek a Marczika kertészetben.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

BUDAPEST
November 15-17.
Gondold meg és igyál!
November 15-17. között Borban az igazság címmel gasztro- és kulturális rendezvényt szervez a Budapesti Bevásárló és Tematikus utcák (BUM), valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Ekkor hazánk hat neves borvidéke Budapest utcáira helyezi át székhelyét. Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere! Az isteni nedű kóstolása és bemutatása, stand up, könyvbemutató, állatsimogatás, gasztrobloggerek, artisták, koncertek, tűzzsonglőrök, lakoma, kiállítások és játék.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

SZEGED
November 16.
Nem mese: képregény
Szombaton nyílik a Szegedi Képregényfesztivál. A rendezvény a rengeteg szakmai előadás mellett Rejtő-képregénykiállítást és -filmvetítést is ígér. Az ide látogatók megnézhetik A halhatatlan légiós, akit csak péhovárdnak hívtak (november 15-én, pénteken 18.15-kor), a Persepolis című színes és fekete-fehér, feliratos, francia-amerikai animációs filmet (november 16-án, szombaton 18.15-kor). Ezen kívül a szervezők apró alkotói feladattal is ellátják az egybegyűlt művészeket: a jövő évi kettős Móra-évforduló (135 évvel ezelőtt született és 80 éve halt meg) kapcsán a műfaj eszközeivel jelenítik meg az egykori írót, könyvtár- és múzeumigazgatót.

Forrás: www.sk-szeged.hu
Forrás: www.sk-szeged.hu

VONYARCVASHEGY
November 17.
Házisüti - alkotóknak és élvezőknek
Vonyarcvashegy immár ötödik alkalommal rendezi meg az Édes Vonyarc Házisütemény-sütő versenyt és bemutatót. Ekkor a balatoni település egy napra az édes ízek fővárosává változik, ahol minden a sütemények körül forog. A megmérettetésre bárki jelentkezhet, de csak saját készítésű süteményekkel, sült tésztafélékkel. A nevezési határidő november 15, az előírt mennyiség pedig 10 db vagy egy adag. A rendezvény ebéddel, süteménykiállítással, sütivásárral és egyéb kulturális programokkal várja az érdeklődőket és a verseny résztvevőit.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

EGER
November 17.
Kincskeresésre fel!
Ha eleged van a tucatból és valami különlegesre vágysz, vagy csak kedveled az antik kütyüket, látogass el Egerbe az Országos Régiségvásárra. Innen garantáltan nem mész haza üres kézzel, akár még a karácsonyi ajándékokat is beszerezheted. Az alkudozás, kincskeresés mellett megcsodálhatod a barokk belvárost, a klasszicista stílusú bazilikát és a várat.

Forrás: Facebook/Régiségvásár Eger.hu
Forrás: Facebook/Régiségvásár Eger.hu

BUDAPEST
November 30-ig
Last minute Van Gogh
Hamarosan bezár a Vam Design Center különleges Van Gogh kiállítása. Ha még nem láttad, a hétvégén pótolhatod. Miért is? Az Amszterdamból hazánkba látogató tárlat a festőművész kétszáz leghíresebb alkotását mutatja be, nem is akárhogy. David Brooks Van Gogh-kutató csapatával és festő öccsével, Theóval egy speciális digitális eljárással rekonstruálta Van Gogh remekműveinek színét, ugyanis a festmények egy idő után veszítenek élénkségükből. A technikának hála november 30-ig úgy csodálhatod meg a képeket, ahogyan azt Van Gogh megálmodta. A kiállítás része még hét darab 3D-s szemüveggel megtekinthető animáció, amelyek új dimenziókat nyitnak meg a művekben és magában a művészetben is.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

NAGYKARÁCSONY
November 15.-december 22.
Nincs tél Mikulás nélkül!
A tél beköszöntével már egyre több a karácsonyi mulatság. Kisgyermekesként vagy csak gyermeklelkűként kötelező program a pénteken nyíló Országos Mikulás Fesztivál. Az esemény kulcsfontosságú alakja a piros ruhás, nagypocakos Mikulás bácsi, aki szobájában várja a gyerekeket (jókat, rosszakat egyaránt). A nagy találkozó előtt a kicsik a Játékszobában üthetik el az időt vagy az Ajándékládika-Fallal, a Jóság Kútjával szórakozhatnak. De a Mikulás-udvaron lévő Csillagjáró Szán és a szánhúzó szarvasok is maradandó élményekkel gazdagítják a gyermeknépet.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Forrás: MTI/Illyés Tibor

BUDAPEST
November 17.
Karácsonyi készülődés kézműveskedéssel
Második alkalommal rendezik meg a Mesterek Világa Kézműves Vásárt a Petőfi Csarnokban. A karácsonyi hangulatú, egész napos rendezvény remek kikapcsolódást nyújt az egész családnak olyan programokkal, mint például mézeskalács-díszítés, gyertyafaragás, kreatív játszóház.

Forrás: MTI/Oláh Tibor
Forrás: MTI/Oláh Tibor

BUDAPEST
November 19.
Riportfotó - a Keleti pályaudvar friss szemmel
A Szellemkép Szabadiskola kiállítást szervez harmadéves, fotográfus szakos hallgatói munkáiból KELETI címmel a Nyitott Műhelyben. A diákok a Keleti pályaudvar témáját még másodéves korukban az autonom riport kurzuson dolgozták fel, most ezek a fotósorozatok láthatók. A kiállítók: Bernáth Tamás, Dési Krisztina, Heinrich Annamária, Keresztesi Réka, Rostás János, Szombathelyi Rita, Timár Sára, Vincze Róbert és Zentai Rita.

Fotó: Bernáth Tamás
Fotó: Bernáth Tamás

BUDAPEST
November 21-22.
London, a gasztrofőváros
Jövő héten indul a Globalista Konyha pop-up étterem rendezvénysorozat, amelynek keretében tapasztalt, izgalmas, fiatal londoni chefek jönnek Budapestre. Miért pont Londonból? Mert akár az utcai gyorskajáról, akár egy Michelin-csillagos étteremről van szó, London ma a világ gasztrofővárosa. Egy kis ítelítő Josh Katz, a londoni Zest étterem konyhafőnöke menüjéből: füstölt padlizsánleves citromos joghurttal és korianderrel, kacsamell szardellás mogyoróhagyma-pürével, lila brokkolival és harisszával, malabi (krémes tejpuding) rózsavízzel. Jó étvágyat hozzá!

Forrás: Facebook/Globalista Konyha
Forrás: Facebook/Globalista Konyha


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.