filmforgatás mozi Budapest sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December végén kerül a magyar mozikba a 47 Ronin című modern szamurájfilm, amelyet Keanu Reeves nagyrészt Budapesten forgatott. Ez alkalomból pedig a Life.hu összegyűjtötte, milyen híres mozisztárok jártak és forgattak már nálunk - és mit csináltak még... 

Woody Allen

Kevéssé közismert, hogy (az utóbbi filmjei kivételével) szinte egész életművét New Yorkban forgató Woody Allen is készített már nálunk egy filmet, méghozzá akkor, amikor ez még nagyon nem volt egyértelmű helyzet egy nyugati stáb számára: 1974-ben. A Szerelem és halál című mozi a klasszikus orosz regényeket parodizálta, a készítése idején pedig Woody Allen épp lángoló szerelemben élt a női főszereplő Diane Keatonnel. Ezen kívül azonban nem volt kellemes számára az itt töltött idő: a kivételesen fagyos időjárás megnehezítette a forgatást, a kissé neurotikus rendező pedig csak otthonról hozatott ételt és italt volt hajlandó fogyasztani közben.

Forrás: AFP/Photo12

Arnold Schwarzenegger

Az egykori Mr. Olympia több szállal is kötődik Magyarországhoz: egyrészt egy magyar határhoz közel fekvő osztrák falucskában született és nőtt fel, másrészt többször járt Budapesten, és még forgatott is itt. Utóbbit a nyolcvanas évek végén tette a Vörös zsaruban, ráadásul az ikonikus filmben több magyar színész is feltűnt, akiket Schwarzi állítólag esténként rendszeresen meghívott magához a lakókocsijába egy kis iszogatásra. Hiába, azt a filmet is télen forgatták, és a hazai terep Moszkvát „játszotta” benne, így hideg ellen is jó volt, no meg az oroszos vitus hitelességét is erősítette az elfogyasztot tömény.

Forrás: AFP/Photo12

Madonna

A szupersztár popdíva többször nekifutott a színészkedésnek is, és noha igazán sose jött össze neki a befutás ezen a téren, a legígéretesebb próbálkozása minden bizonnyal az Evita című musical volt, melyet Budapesten forgatott 1996-ban. Az „utca emberétől” a forgatás idejére hermetikusan elzárt Madonna utólag egy interjúban elárulta, hogy a legnagyobb hatást a magyar konyha, azon belül is a mákos palacsinta tette rá, a kedvenc helyeként pedig a Gerbeaud cukrászdát nevezte meg.

Forrás: AFP/Photo12

Steven Spielberg

Egy rendező is lehet sztár, és ha valaki, akkor Steven Spielberg az! A szakállt és baseballsapkát a filmesek között divatba hozó direktor a München című filmjét forgatta nálunk 2005-ben. Ez alkalomból pedig jó időre lezáratta az Andrássy utat a budapestiek legnagyobb bosszúságára, de ettől eltekintve közvetlennek bizonyult: meglátogatta például az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot is egy közönségtalálkozó erejéig, és szívesen dedikálta a DVD-borítókat a kölcsönzős srácoknak, amikor azok megtudták, hogy az asszisztense magának a Mesternek viszi a filmeket a hotelba.

Brad Pitt

A nemrégiben 50. születésnapját ünneplő sztár többször is töltött hosszabb időt hazánkban, még házat is béreltek itt Angelina Jolie-val, és a gyerekeiket is egy budapesti angol nyelvű óvodába járatták. Brad először a Kémjátszma forgatása miatt tartózkodott itt 2000-ben, majd az asszony által rendezett film (Vér és méz földjén) munkálatainak idejére költözött Budapestre 2010-ben, egy évvel később pedig a főszereplésével és produceri felügyelete alatt készülő Z világháború felvételei miatt járt itt. Utóbbiból aztán kivágták a budapesti képsorokat, de állítólag a folytatásban felhasználják majd őket.

Bruce Willis

A sajnos egyre inkább kiöregedni tűnő kopasz akciósztár nálunk forgatta az egyre inkább kifáradni látszó Die Hard-széria legutóbbi részét, ez alkalomból pedig a lehető legkevesebb időt töltötte nálunk: számos jelenetben a dublőre helyettesítette őt, csak a közeliket vették fel a sztárral a rá szánt drága napokon, majd ügyesen összevágták a két matériát. Azért egy netes mém még így is született Willis és Budapest kapcsolatából: az Erzsébet hídon a hetes busz mellett álló színész fotója számos változatban feltűnt később.

Keanu Reeves

A 47 Ronin című film ugyan Japánban játszódik, mégis egy részét nálunk vették fel, felépítve díszletként az ázsiai környezetet. A film sztárja, Keanu Reeves pedig állítólag előszerettel járta be a budapesti éjszakát: a belvárosi romkocsmák környékén a szerencsések többször is találkozhattak vele, már ha felismerték a bozontos szakálla és az időnként kapatos állapota ellenére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.