Nyílt Nap kulturális programajánló magyar filmművészet fény Forma-1 operatőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezúttal kulturális ajánlónk középpontjába a képeket állítottuk, amelyek ugyanúgy megőrzik szeretett művészeink emlékét, mint a leggyorsabb sportág elillanó pillanatait.

A FÉNY MESTEREI
2013. január 24-26.
Budapest

Az Uránia Filmnapok rendezvényét azzal a szándékkal hozták létre, hogy hozzáférhetővé tegyék filmkultúránk klasszikus értékeit. A főszereplők idén az operatőrök és a nemzetközileg is elismert magyar operatőri iskola. A műsorban kiemelt figyelmet szentelnek a szakma két nagyságának, a száz éve született Illés Györgynek (Isten hozta, őrnagy úr!, Az ötödik pecsét) és Hegyi Barnabásnak (Körhinta, Valahol Európában). A műsoron szereplő közel ötven vetítésen nyolcvannál is több rövid- és egész estés, játék- és dokumentumfilm szerepel, melyek közül a legkorábbi 1918-ban, a legújabb 2013-ban készült.

SORSVÁLASZTÁS
2013. január 24.
Szekszárd

Az esküvői készülődés mellett most van szezonja a pályaválasztásnak is, illetve annak, hogy milyen egyetemen folytassuk érettségi után. Ezúttal a PTE szekszárdi Illyés Gyula karán vehetsz részt egy nyílt napon, amelynek keretében még grafológiai elemzést is meghallgathatsz arról, milyen pálya, milyen szak lenne a neked való.

IN MEMORIAM CSEH TAMÁS
2013. január 24.
Budapest

Vannak olyan művészek, akiket nem szívesen eresztünk el, és bár nem élnek már közöttünk, emlékük olyan éles marad, mintha még mindig élnének és alkotnának. Cseh Tamás is ilyen. Nemrég lett volna 71 – ebből az alkalomból szervezett kiállítást és koncertet a KULTI - Őrmezei Közösségi Ház In Memoriam Cseh Tamás címmel. Megnézheted a Cseh Tamás Archívum anyagából összeállított portréit, aztán pedig részt vehetsz Kálmán Gábor (SeTamás) és Ruprech Barna Dalok című emlékkoncertjén.

STRESSZOLDÓ MANTRÁK LAÁR ANDRÁSSAL
2013. január 30.
Budapest

Forrás: Laár András

Laár András 2014. január 30-án új zenekarával koncertezik Budapesten, és egészen biztosan elvarázsol téged is, ha vele tartasz. Az előadáson magyar, hindu és szanszkrit nyelvű gyógyító-stresszoldó mantrák és dalok hangzanak el, s a lélekemelő spirituális zene olyan égi energiákat idéz meg, melyek hatására a légkört átjárja a szeretet, az öröm és a gyógyító erő. Tapasztald meg a levegőben terjengő füstölőillat, a közös "OM-ozás" és a mantrák varázslatos erejét!

Képletes száguldás a Zsolnay-negyedben
2013. január 24-től
Pécs

Szabó Andrea Cecília festőművész és Ember Ferenc fotóriporter Forma-1-es képeinek kiállítása egészen izgalmas élményt ígér azoknak, akik rajonganak a „száguldó cirkuszért", vagy éppen most pillantanának be fotón rögzített pillanataiba. A kiállítás megnyitójára Szujó Zoltán szakkommentátort kérték fel, és jelen lesz Pécs ismert írója-sportújságírója, Méhes Károly író is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.