Kultúrcsemege - Molnár Piroskával nassolunk

Fotó: Dobos Tamás -
film Kultúrcsemege színház kultúra könyv Molnár Piroska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen kulturális csemegét fogyasztott legutóbb, és mit ajánl nekünk? A Life.hu új sorozatában szakmabeliek ajánlanak könyveket, filmeket, előadásokat, zenéket.

Mint azt már korábban megírtuk, Szász János A nagy füzet című alkotása is szerepel a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért versengő művek kilencesre szűkített listáján az amerikai filmakadémia bejelentése szerint. Így közel volt az Oscar-esély a nagymamát alakító Molnár Piroska számára is. Magyar filmnek legutóbb 1988-ban volt esélye elnyerni az Oscar-díjat, akkor Szabó István Hanussen című alkotása szerepelt a végső öt jelölt között.

Fotó: Dobos Tamás

Hogyan fogadta, amikor kiderült, hogy az Oscar-díjra jelöltek köre kilencre szűkült és A nagy füzet még mindig benne volt? Ez nagyon jelentős siker!

Természetesen izgalommal es örömmel fogadtam a hírt. Ettől a mindennapjaim csak annyiban változtak, hogy a kollégák percenként megkérdezték, izgulok-e. Így aztán egy idő után inkább már azon izgultam, hogy ne kérdezzenek semmit.

Hogy érzi magát - akár a siker, akár más, magánéleti történés kapcsán?

Köszönöm, jól érzem magam, a sikert tudni kell normálisan kezelni, remélem, nekem sikerül is. A magánéleti történéseim viszont nem tartoznak a közönségre, azokat nem is szeretném megosztani.

Forrás: A Company Hungary

Említette, hogy sok az elfoglaltsága mostanában - min dolgozik, milyen munkára készül?

Igen, rengeteget dolgozom, hat előadásban játszom, és mellette még egy játékfilmet is forgatok. Fellépek többek között a Thália Színházban, a Belvárosiban, a Kolibri Színházban és a Karinthy Színházban... A film pedig a Szabadesés, Pálfi György filmje.

Milyen kulturális élmények érték mostanában, mit ajánl nekünk?

Legutóbb a Pesti Színházban láttam Shakespeare Vizkeresztjét, elolvastam Forgách András 12 nő voltam című könyvét, és eljutottam az Operába, ahol Selmeczi György Spiritiszták című operájának ősbemutatóját láttam. Mindhármat csak ajánlani tudom önöknek is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.