festészet zene Bollywood farsang kiállítás programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu heti kulturális ajánlójának legfőbb üzenete, hogy mindannyian közelebb állunk egymáshoz, mint azt a mindennapokban gondolnánk. No de arra van a művészet, hogy ezt megmutassa!

Festőmaraton
2014. február 5-20.

A PsychArt24 kiállítás fontos küldetést teljesít az együttélés és tolerancia jegyében: egy nyári festőmaratonon mentális vagy pszichiátriai betegséggel élő alkotók és egészséges művészek együtt munkálkodva hozták létre azokat a képeket, amelyek közül hatvanat február 5-20. között nézhetsz meg a Darvas Galéria Pannónia utcai kiállítótermében. A kiállítás különleges világokba csalogat, izgalmas kalandra hív a lélek legbelsejébe.
https://hu-hu.facebook.com/psychart24

Dalok régről és nem régről
2014. február 6.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Presser Gábor nem csak az LGT tagjaként csodálatos, szerzőként is remekelt - számos sláger fűződik a nevéhez. Ha felcsendül valahol, ösztönösen dúdolni kezdjük a dalait. Ez alkalommal Szekszárd ad otthont egy Presser szerzői estnek. Az est folyamán színpadra lép Falusi Mariann és Szabó Tamás is.

Bollywood hozzánk érkezett
2014. február 7-16.

Idén ünnepli 100. születésnapját az indiai filmkészítés. Ez alkalomból a Puskin mozi és az Indiai Kulturális Központ különleges fesztivállal várja az érdeklődőket. Tíz napon át nemcsak hindi filmek kerülnek majd a vászonra, de bemutatnak Magyarországon eddig még nem látott telugu, maráthí és malajálam filmeket is. Dráma, vígjáték, románc és thriller egyaránt szerepel a kínálatban. A hazai közönség az Indiában gyártott filmek alig 5%-val találkozhat évente, ez alkalommal viszont elmerülhettek ennek a különleges kultúrának a világában.

Itt a farsang, áll a bál…
2014. február 8.

Már javában tart a farsangi időszak és erről a Millenáris Parkban sem feledkeztek meg. Valódi hagyományőrző mulatságra lehet számítani szombaton, a tél elűzéséről Gryllus Vilmos, a Kolompos zenekar és a Cimbaliband gondoskodik. Nem hiányozhat az igazi farsangi fánk sem, sőt a legkülönbözőbb népi játékokat is ki lehet próbálni. Ha netalán nem tartanának a barátaid farsangi házibulit, akkor mindenképpen ott a helyed!

Láthatatlan húron pendülő zene
2014. február 11.

Forrás: IKP Music/Fotó: Éberling András

A két legismertebb hazai jazzhegedűs, Deseő Csaba és Illényi Katica öt év után állt össze, hogy közös koncertet adjon. Liszt-díjas előadóművésznőnk a hegedülés mellett ezen az előadáson is játszik azon a különleges hangszeren, a thereminen, amelyet a megszólaltatásához nem kell megérinteni. A levegő láthatatlan pontjait "tapintva" szólalnak meg a zeneművek hangjai. A két fellépő mellett színpadra áll Gyárfás István, Berkes Balázs, Mohay András és Nagy László Adrián is.

Négy tuti buli februárrahttp://www.life.hu/kult/20140128-partizz-velunk-partiajanlo-negy-tuti-buli-februarra.htmlJó, tudjuk, hideg lesz, de akkor is azt mondjuk: kit érdekel, ha egyszer visszavontatják a helyére a világ legmenőbb hajóját, tízéves a kocsma, ahová úgysem férsz be, beköltözik Rió Budapest szívébe, de ha a higanymozgás helyett a pogót választod, akkor sem reménytelen a helyzet. A Life.hu forró buliajánlója következik a leghidegebb hónapra.KultSztárok, akik el akartak híznihttp://www.life.hu/kult/20140121-az-amerikai-botrany-bemutatojahoz-kapcsolodoan-osszesze.htmlMit tehet az egyszeri, szupertökéletes testű hollywoodi filmcsillag, ha a következő filmjében kövér figurát kell játszania? Radikális hízókúrába kezd és zsírpárnákra gyúr. Persze a többség sosem vállalja be az olyan átalakulást, mint Christian Bale az e hónapban mozikba kerülő Amerikai botrányban - de akik igen, azoknak általában igencsak emlékezetesre sikerül. Következzék hát a Life.hu válogatása az áldozatkészen ducira hízott filmsztárokból!KultCsak arra tudnak gondolni - szexfüggők a moziban (18+)http://www.life.hu/kult/20140107-moziajanlo-ket-januari-filmpremier-kapcsan-vagyak-szerelmesei-a-nimfomanias.htmlSzexőrültek, nimfomániások, csillapíthatatlan nemi étvággyal megáldott és megvert figurák: e hónapban két olyan film is kerül a hazai mozikba, melynek főhősei a szenvedély rabjai - mi pedig megragadtuk az alkalmat, hogy összeállítsuk a Life.hu listáját a témát feldolgozó kedvenc alkotásainkból.Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.