Szombaton itt a világvége a vikingek szerint

Forrás: AFP/John D Mchugh -
világvége vikingek mitológia Edda-énekek istenek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A skandináv mitológia tanulmányozói úgy vélik, már száz napja elkezdődött a világvégéhez vezető folyamat, amely szombaton az istenek mindent elpusztító csatájával válik befejezetté.

Az istenek történetét a skandináv mitológiában az Edda-énekek örökítette meg, amelyben leírják a világvégét megelőző jeleket is.

Forrás: AFP/John D Mchugh

A történet szerint az istenek végét jelentő úgynevezett Ragnarök kezdetét száz napig különfélek jelek kísérik - amelyekről itt olvashatsz. Az NPR rádió szerint ezek az események egyértelműen az északi apokalipszisre utalnak, amely szombaton a Ragnarök epikus csatájában kulminálódik majd.

A Ragnarök tiszteletére szervezett skandináv fesztivál igazgatója, Danielle Daglan szerint a világvége nem feltétlenül rossz kimenetelű az emberek számára. „A világvége valójában csak az istenek világának végét jelenti, és a világ újjászületik az emberi népesség által” - jelentette ki Daglan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.