Oscar-gála házigazda nézettség Egyesült Államok Ellen DeGeneres Oscar 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt tíz év legnézettebb gálája volt az idei az Egyesült Államokban. A Dolby Színházban rendezett ceremóniát sugárzó ABC televízió csatorna szerint 43 millióan kísérték figyelemmel az eseményt.

A Nielsen piackutató méréseiből kiderült, hogy a gála nézettsége 6,4 százalékkal haladta meg az előző évi 40,4 milliót és lett a Jóbarátok című sorozat ugyancsak 2004-es fináléja óta a legnézettebb szórakoztatóipari esemény – tudósít az MTI.

Will Smith és Brad Pitt mókáznak Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter

A viccesnek, néhol azonban unalmasnak minősített show, amelynek Ellen DeGeneres televíziós személyiség és komika volt a házigazdája, ugyanannyi nézőt vonzott a fiatalabb korosztályokban, mint tavaly, amikor a szókimondóbb Seth MacFarlane vezette a műsort.

A 2014-es ceremónia annak ellenére is a legnézettebb volt az elmúlt tíz évben, hogy a legjobb film kategória jelöltjei között csak egy igazi kasszasiker, a Gravitáció szerepelt.

Az idei show a közösségi hálón is felbolydulást keltett, az Ellen DeGeneres által összetrombitált sztárokról Bradley Cooper által készített selfie a Twitter mikroblogon megdöntötte a legtöbbször megosztott bejegyzés rekordját azzal, hogy a képet pillanatok alatt két millióan továbbították. A Twitter szerint világszerte az Oscarral kapcsolatos 14,7 millió üzenetet küldtek, míg a Nielsen alapján a közösségi háló egészének a díjátadóhoz kapcsolódó aktivitása 75 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.