Betiltották A nimfomániást

Forrás: www.nymphomaniacthemovie.com -
film betiltás A nimfomániás Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meztelenséget és szexuális jeleneteket ábrázoló részei miatt betiltották A nimfomániás című filmet Törökországban.

A kétrészes film februárban sikerrel debütált a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A filmek csak 18 éven felülieknek ajánlva kerültek volna forgalomba, azonban a török filmes hatóság, amelynek vezető testületében a kulturális, a belügyi és az oktatási tárca képviselői ülnek, túlnyomó többséggel leszavazta a mozis bemutatást.

Forrás: www.nymphomaniacthemovie.com

A döntés ellen szavazó Yamac Okur szerint a határozat kimeríti a cenzúra fogalmát: "elfogadhatatlan, hogy bármely mozifilmet eltiltsanak a kereskedelmi forgalmazástól. Korhatárhoz lehetett volna kötni, máskülönben ez cenzúra" - írta Twitter-bejegyzésében.

A nimfomániásról a Life.hu-n korábban már írtunk, olvasd el a film kritikáját. Januárban Romániában is hasonló döntés született a filmről, ám a kulturális tárca végül felülbírálta a tiltást és lehetővé tette a produkció mozis forgalmazását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.