Moziba költözött a Csillag születik

Forrás: Twitter/One Chance -
A hang ereje tehetségkutató műsor mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök óta játsszák a mozik A hang ereje című filmet, mely a brit Csillag születik egyik győztesének megható (és igaz) történetét meséli el. A téma hálás, és nem is ez az első film, amelynek történetében fontos szerephez jutnak egy tehetségkutató eseményei - a Life.hu összegyűjtötte az eddigi legemlékezetesebbeket!

A tehetségkutató versenyek titka a sorsváltó csoda - a végén valaki győzni fog, akinek többnyire egyetlen esélye éppen a műsor volt arra, hogy bemutassa tehetségét a világnak, és elinduljon a neki szánt úton.

Forrás: Twitter/One Chance

A hang ereje

Paul Potts története elevenedik meg ebben a friss angol moziban: a félénk és nagydarab fiatalember általános megdöbbenést keltett 2007-ben, amikor a brit Csillag születik (Britain’s Got Talent) műsorában amatőr énekesként operaáriát előadva nyűgözte le a közönséget. A munkáscsaládból származó fiúnak nem volt könnyű útja idáig, de a tehetsége és a ragaszkodása az álmaihoz végül meghozta a gyümölcsét.

Csinibaba

Ha tehetségkutató, akkor idehaza azért csak a Ki mit tud? ugrik be még mindig elsőnek - évtizedekig ez jelentette a műfajt magát a magyar tévéképernyőkön, és óriási volt a népszerűsége. A Csinibaba mozaikos történetében pedig ugyan csak rövid ideig tűnik fel, de annál fontosabb szerepet játszik a műsor: a fiatal hősök ennek győzteseként akarnak kijutni Helsinkibe a Világifjúsági Találkozóra, hogy aztán onnan disszidáljanak Nyugatra. Annál nagyobb a csalódottságuk, mikor a döntőn kiderül, hogy már a verseny előtt eldöntötték fentről: a Benkó Dixieland fog győzni.

American Dreamz

Ebben a fergeteges, nálunk DVD-n kiadott szatírában Hugh Grant végre nem sármos és/vagy ügyefogyott jófiút játszik, hanem egy számító és lelketlen médiacápát, az Amerikai álom című zenei tehetségkutató házigazdáját. Aki gátlás nélkül manipulálja a versenyt és a versenyzőket, fekteti meg a mutatósabb lányokat - és kerül bajba, amikor a döntő zsűrijébe beszervezi a népszerűségét vesztett amerikai elnököt, aki miatt arab terroristák is kiszemelik célpontnak a műsorát.

A család kicsi kincse

Kevés riasztóbb jelenség létezik a világon, mint a gyermekszépségversenyek és -tehetségkutatók, ahol a saját sikertelenségüktől frusztrált szülők gyakorlatilag prostituálják a csemetéiket, akiknek legkevésbé sem gyilkos versengésre, mint inkább a játék gyermeki örömére lenne szükségük. A család kicsi kincsének szétesett, fura családja is egy ilyen versenyre akarja eljuttatni a mocskos szájú (és útközben elhalálozó) nagypapa által felkészített husi kislányukat, a hosszú furgonos utazás során viszont jó néhány nem várt dolog is a felszínre kerül.

Piszkos tánc

Persze nemcsak milliók által követett, tévékamerák kereszttüzében zajló tehetségkutatók léteznek, hanem vidéki művelődési házakban és iskolai dísztermekben zajló műsorok is - amelyek ettől függetlenül legalább olyan sokat jelentenek a résztvevőik számára. Legfőbb filmes bizonyíték erre a kultikus, és magyar címe ellenére is mindenki által csak Dirty Dancingként emlegetett Piszkos tánc klasszikus fináléja, melyben egy táncos produkció válik a mindent elsöprő szerelem diadalmas ünnepévé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.