Szakmai díjat kapott Pély Barna

Forrás: www.bthefirst.hu -
B the First pmsza díj zeneszerző Artisjus Pély Barna Romhányi Áron
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A B the First zenekar frontembere Romhányi Áronnal karöltve kapta az év könnyűzeneszerzőjének járó Artisjus-díjat. 2014 könnyűzenei produkciója a Campus Fesztivál lett.

Kiosztották az idei Artisjus-díjakat. Minden évben négy irodalmi és hét zenei kategóriában díjazzák az év kiemelkedő szerzőit. Büszkék vagyunk arra, hogy Pély Barnabás, aki a Life.hu új kampánydalát is énekli, Romhányi Áronnal az év könnyűzeneszerző párosa lett.

Forrás: www.bthefirst.hu

A méltatásban Czutor Zoltán kiemelte: „1999 óta működnek sikeres szerzőpárosként, de önállóan is megállják a helyüket alkotóművészként. Egymástól független elismerésük olyan indokolatlan lépés lenne, mintha a Lennon-McCartney vagy a Jagger-Richards páros egyik tagjának önállóan adnánk kitüntetést közös dalaikért."

Az év könnyűzenei szövegírójának Váczi Esztert választották. Az Év Komolyzenei Műve Huszár Lajos: Álom-monológok lett. Bereményi Géza pedig szövegírói életműdíjban részesült. Az Artisjus-díj történetében egyedülálló módon az év könnyűzenei produkciója egy nyári fesztivál, a debreceni Campus Fesztivál lett.

Online tehetségkutató Pély Barnával

Mutasd meg, mit tudsz! A B the First tehetségkutató versenyben sulizenekarok mérhetik össze tudásukat két hónapon keresztül. A jelentkezésről mindent megtudhattok IDE KATTINTVA!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.