Varga Livius: "Mi ez a kupleráj?"

2014.05.06. 23:38

Pély Barna B the First zenekara már nagyban készül a pénteki (május 9.) lemezbemutatójára. A második nagylemez címadó dalának szövegét Varga Livius (Quimby, A kutya vacsorája) írta. A közös munkáról kérdeztük.

Honnan ismeritek egymást a B the First tagjaival?

Barnával valamelyik díjkiosztón ismerkedtem meg, talán Szilárd (Balanyi Szilárd, a Quimby tagja) mutatott be neki... Persze az igazi ismeretség később alakult ki, fesztiválokon, klubokban, házibulikon. A Pély-féle halloween jelmezes bulik, jammel, tánccal - na, azok tényleg ütősek! A zenekart pedig onnan ismerem, hogy meghívtak egy-két klubkoncertjükre vendégnek.

Forrás: Facebook/B the First (Fotó: Schumy Csaba)

Mit szóltál hozzá, amikor Barna megkeresett, hogy írj a B the Firstnek egy szöveget, ami aztán ráadásul a nagylemez címadó dala lett?

Nem klasszikus megkeresésre kell gondolni ám! Éppen próbáltunk az egyik klubbeli bulijukra, és próbaszünetben mondják a srácok, hogy van nekik ez a belső poénjuk, hogy mindenre, ami nem stimmel, azt mondják: mi ez a kupleráj? Hülye hangon, persze. Már itt röhögtem... Szóval mondják, hogy kéne az új számra valami liviusos szöveg. No meg, hogy szabad kezem van, nem is kell, hogy ez legyen a címe...
Naná, hogy ezt használtam, ebből indultam ki. Ha másnak írok, nagyon fontos, hogy neki is személyes kötődése legyen a szavakhoz.

Forrás: Facebook/A kutya vacsorája

Mi ez a kupleráj? Mire utal? Miről szól a dal?

Sejtettem, hogy nagyon bejön ez a duma. Pszichológiai vagy szociológiai magyarázatot adjak? (nevet) Bocsánat, nem tiszteletlenségnek szántam, de nem szívesen elemzem a saját verseimet, szövegeimet. Ami egyértelmű, annak nem kell magyarázat, a rejtvényekhez pedig nem jár megoldókulcs. Kellemes fejtegetést!

Mit gondolsz a B the Firstről?

Nagyon újat képvisel zeneileg, nagy adag kölykös pimaszsággal. Szeretem.

Vajon ennek a közös munkának lesz folytatása?

Remélem...

 

Pély Barnacímadó dalszövegbarátságkuplerájB the FirstBtheF