Varga Livius: "Mi ez a kupleráj?"

Forrás: Facebook/A kutya vacsorája -
címadó dal B the First kupleráj szöveg barátság BtheF Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pély Barna B the First zenekara már nagyban készül a pénteki (május 9.) lemezbemutatójára. A második nagylemez címadó dalának szövegét Varga Livius (Quimby, A kutya vacsorája) írta. A közös munkáról kérdeztük.

Honnan ismeritek egymást a B the First tagjaival?

Barnával valamelyik díjkiosztón ismerkedtem meg, talán Szilárd (Balanyi Szilárd, a Quimby tagja) mutatott be neki... Persze az igazi ismeretség később alakult ki, fesztiválokon, klubokban, házibulikon. A Pély-féle halloween jelmezes bulik, jammel, tánccal - na, azok tényleg ütősek! A zenekart pedig onnan ismerem, hogy meghívtak egy-két klubkoncertjükre vendégnek.

Forrás: Facebook/B the First (Fotó: Schumy Csaba)

Mit szóltál hozzá, amikor Barna megkeresett, hogy írj a B the Firstnek egy szöveget, ami aztán ráadásul a nagylemez címadó dala lett?

Nem klasszikus megkeresésre kell gondolni ám! Éppen próbáltunk az egyik klubbeli bulijukra, és próbaszünetben mondják a srácok, hogy van nekik ez a belső poénjuk, hogy mindenre, ami nem stimmel, azt mondják: mi ez a kupleráj? Hülye hangon, persze. Már itt röhögtem... Szóval mondják, hogy kéne az új számra valami liviusos szöveg. No meg, hogy szabad kezem van, nem is kell, hogy ez legyen a címe...
Naná, hogy ezt használtam, ebből indultam ki. Ha másnak írok, nagyon fontos, hogy neki is személyes kötődése legyen a szavakhoz.

Forrás: Facebook/A kutya vacsorája

Mi ez a kupleráj? Mire utal? Miről szól a dal?

Sejtettem, hogy nagyon bejön ez a duma. Pszichológiai vagy szociológiai magyarázatot adjak? (nevet) Bocsánat, nem tiszteletlenségnek szántam, de nem szívesen elemzem a saját verseimet, szövegeimet. Ami egyértelmű, annak nem kell magyarázat, a rejtvényekhez pedig nem jár megoldókulcs. Kellemes fejtegetést!

Mit gondolsz a B the Firstről?

Nagyon újat képvisel zeneileg, nagy adag kölykös pimaszsággal. Szeretem.

Vajon ennek a közös munkának lesz folytatása?

Remélem...

Miért van itt ez a borosüveg? - kérdezte a zenész, és született egy újabb dalhttp://www.life.hu/kult/20140505-a-b-the-first-2-lemezbemutatoja-elott-a-lemez-szuleteserol-szol-a-mai-video.htmlA B the First tagjai elmesélik, hogyan lett a lemez címe Mi ez a kupleráj? - amiben van egy kis szex, sok-sok rendetlenség és hatalmas zűrzavar.KultOrigoA legnagyobb gond vele, hogy túl hangosan dobolhttp://www.life.hu/kult/20140504-pely-barna-zenekara-bemutatja-a-b-the-first-masodik-lemezet-a-tagok-ezt-gondoljak-egymasrol.htmlMég csak most kóstolgatjuk Pély Barna új zenekara - a B the First - zenei csemegéit, de máris a második nagylemeznél tartanak, amelyen többségében már magyar dalok hallhatók. A címe: Mi ez a kupleráj?KultOrigoPély Barna: "Folyamatosan önmagamat keresem a zenében"http://www.life.hu/kult/20140222-pely-barna-folyamatosan-onmagamat-keresem-a-zeneben-kulturcsemege.htmlA héten Pély Barnával, a United és a B the First együttes frontemberével készült a Kultúrcsemege - a Life.hu kulturális ajánlója hazánk élvonalbeli művészeivel.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.