kortárs irodalom Spiró György Vörösmarty tér Budapest Ünnepi Könyvhét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai kortárs irodalom legnagyobb seregszemléjén, Budapesten 147 pavilonban 200 kiadó kínálja termékeit a Vörösmarty téren.

Elkezdődött a 85. Ünnepi Könyvhét és a 13. Gyermekkönyvnapok budapesti eseménysorozata csütörtökön, a Vörösmarty téren. A rendezvényt megnyitó Spiró György Kossuth-díjas író azt hangsúlyozta: a jelen korban a szépirodalom az egyetlen megbízható emlékezetünk.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Zentai Péter László, a programsorozatot szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója beszédében a magyar irodalom és a minőségi könyvkiadás ünnepének nevezte a 85. születésnapjához érkezett könyvhetet. Felidézte, hogy a könyves rendezvényt alapítása óta minden évben megtartották, csak egyszer, 1957-ben nem, amikor a bebörtönzött írók iránti szolidaritásból elmaradt az Ünnepi Könyvhét.

Az idei eseménysorozatra 335 könyvújdonságot jelentetett meg 83 hazai, illetve 11 határon túli kiadó.

A legjobb hűsítő programok kánikulában http://www.life.hu/kult/20140611-programok-gyerekeknek-a-nyari-szunetre-dino-kiallitassal-miniverzummmal-sziklamaszassal.htmlAmikor kint tombol a hőség, szervezz olyan programokat a családnak, ahol a hűs falak között fantasztikus élményekkel gazdagodhattok. Íme a Life.hu ajánlatai, ha kánikulában is kimozdulnál!KultOrigoAgárdi Szilvitől tanulhatunk teljességet – de csak a nyitómeccs után!http://www.life.hu/kult/20140604-kulturalis-programajanlo-junius-12-es-18-kozott.htmlEzt a hetet csakis a fanoknak ajánljuk: szeresd a focit, a kisállatokat, a jógát vagy a vízitúrázást – mindenképpen tudunk ajánlani valami érdekes programot neked!KultOrigoTrendi lett a költészet? Igen! Így...http://www.life.hu/kult/20140610-a-kozelgo-unnepi-konyvhet-kapcsan-arrol-irunk-hol-keresd-ma-a-kolteszetet.htmlHamarosan nyit a 85. Ünnepi Könyvhét. De hová tűnt a költészet? Nem kell aggódni, megvan az, csak formát váltott. Eláruljuk, mi is az a slam poetry!KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.