Majka: "Úgy kell majd bottal agyonütni, nyugi..."

Fotó: msArt by Mónus Anikó -
Budapest Park Kultúrcsemege nagyszínpad koncert Majka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 20-án a Budapest Park Nagyszínpadán lép fel Majka&Curtis, akik 2014 egyik jelentős könnyűzenei díjkiosztóján, a 22. BRAVO OTTO-gálán Az év együttesének járó díjat zsebelték be - egy évvel azután, hogy Belehalok című számukért is hazavihettek már egy arany indiánt. 

Ez azt az érzést váltja ki nálatok, hogy "hm, felértem a csúcsra"?

Az a díj, ami a közönségtől jön, egy picit sallangmentesebb, ezért jobban is esik a többinél. A csúcs elérése szerintem nem szobrokban mérhető, hanem abban, hogy olyan tényezővé válsz a magyar zenei életben, aki megkerülhetetlen. Hosszú távon ez kifizetődőbb státusz...

Milyen feladatokat tartogat számodra ez a nyár?

Koncert, koncert, koncert... Nincs helye másnak.

Fotó: msArt by Mónus Anikó

Legutóbb az szerepelt a hírekben rólad, hogy összeszólalkoztál, majd összeverekedtél egy másik ismert magyar zenésszel... Hogyan kezeled ezeket a helyzeteket, mennyire tartható ez a "fenegyerekség"?

Sokan mondják, hogy ugyanolyan emberek vagyunk, mint a többség. Így is van... Ezért senki ne várja el tőlem, hogy máshogy viselkedjem egy szituációban, mint ahogy az átlag ember tenné. Nem akarok se példát mutatni, se etalon lenni... Ha valaki mégis annak lát, az legyen az ő baja! :-)

A rajongóid tudják, hogy egyik legszerethetőbb tulajdonságod az őszinteség... sosem rejted véka alá a véleményedet. Milyen gyakran kerülsz emiatt bajba?

Mindig azt gondolom, hogy ha hosszú távra tervezel, akkor ez elengedhetetlen alap - kelléke a munkának... Sajnos sokan máshogy állnak neki a feladatnak, és ennek is köszönhető, hogy országos szinten toporgunk...

Ami viszont aggasztja a rajongóidat: a szívpanaszaid. Hogy vagy?

Jól vagyok, köszönöm! Úgy kell majd bottal agyonütni, nyugi...

És átvitt értelemben mit veszel a szívedre? Mik a terveid, sz álmaid?

Az álmom egy hátradőlős, nyugodt élet, amiben a fiam sikerének örülhetek. Olyan helyen ahol mindig meleg van és sok víz...

Addig azonban még sok dolgod van! :-) Milyen lesz a Budapest Parkbeli koncerted? Mire számítsanak a rajongók?

A Budapest Park olyan színpad, ahol az ember sokkal nagyobb sztárnak érezheti magát, mint amilyen. Ez ad plusz töltetet a koncertnek. Két sikeres, nagy koncerten vagyunk túl ugyanezen a színpadon, és mi a harmadiknal is megteszünk mindent, hogy őrült jó buli legyen...

Ragaszkodjunk a hagyományokhoz: ennek a rovatnak visszatérő eleme, hogy a kultúrcsemegékre rákérdezünk... Mik a te kedvenceid?

Imádom Martin Scorsese filmjeit - ezeket a klasszikusokat nektek is ajánlom! Ami igazán levezeti a feszültséget, az a 24 - a sorozat Kiefer Sutherlanddel a főszerepben. A harmadik kedvencemen meg fogsz lepődni: szeretem a társadalompszichológia könyveket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.