Tizenhat évesen lett világsztár - most te is élőben láthatod!

Forrás: www.jossstone.com -
Budapest Park kulturális programajánló fesztivál koncert gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A füledet vagy a hasadat szereted jobban? Bármelyiket is választod, mi menő tippeket adunk, hogyan kényeztesd, július vége ugyanis hemzseg a jobbnál jobb zenei és gasztronómiai programoktól. Figyelj csak!

JOSS STONE KONCERT

2014. július 29.
Budapest

A Budapest Park sorra vonultatja fel a hírességeket nagyszínpadán. Nemrég a Pet Shop Boys volt terítéken, ezúttal pedig a tizenhat évesen világsztárrá vált énekesnőt, Joss Stone-t sikerült Magyarországra csábítaniuk. A karizmatikus hangú, fiatal művésznő először koncertezik hazánkban. Karrierje kezdete - 2003 - óta összesen hat albuma jelent meg, így igazán nem nevezhető egyslágeres előadónak, a repertoárja hatalmas. Amellett, hogy töretlenül zsebeli be a különböző zenei díjakat és elismeréseket, néhanapján még a színészkedésbe is belekóstol: többek között a Tudorok című történelmi sorozatban játszotta VIII. Henrik negyedik feleségét, Klevei Annát. Stone egy igazi díva, mindenképp érdemes élőben is meghallgatnod!

Forrás: www.jossstone.com

ROCK PART’14 FESZTIVÁL

2014. július 24-27.
Balatonszemes

Mától kezdve négy napon keresztül tombolhatsz rockzenére Balatonszemesen, a RockPart’14 fesztiválon. A felhozatal nagyon színes, mivel a magyar rocklegendák mellett (mint például a Lord vagy a P. Mobil) külföldi előadók is fellépnek. Németországból a thrash metalt játszó Kreator, az Egyesült Államokból a hardcore punk és heavy metal elemeit vegyítő Biohazard, Lengyelországból a death metal meghatározó bandája, a Behemoth, Finnországból pedig a folk metalban utazó Ensiferum érkezik hozzánk.

XI. NEMZETKÖZI DIÓFESZTIVÁL

2014. július 26-27.
Milota

A milotai mézes grillázstorta nyerte el 2013-ban a Magyarország tortája címet, méghozzá nem véletlenül: egyszerűen isteni! Ha te is imádod, akkor ezen a hétvégén mindenképp látogass el az édesség szülővárosába, Milotára, ugyanis ekkor rendezik a XI. Nemzetközi Diófesztivált. Amint a nevéből is kiderül, a fesztiválon megismerkedhetsz a torta alapjául szolgáló dióval, amely a város legfőbb büszkesége. A program fő célja, hogy népszerűsítse a diós ételeket, s egyúttal fantasztikus gasztronómiai élményt nyújtson az érdeklődőknek. Utazz hát el Milotára, ahol még egy Guinness-rekord-kísérletnek is szemtanúja lehetsz: a helyiek megpróbálják elkészíteni az eddigi leghosszabb, 35 méter hosszú diós kalács rudat.

Forrás: Thinkstock

DEBRECENI JAZZNAPOK

2014. július 26-27.
Debrecen

A rockot kevésbé kedveled, viszont annál inkább rajongsz a jazzért? Ne aggódj, neked sem kell otthon unatkoznod! Szombat-vasárnap célozd meg Debrecent, és vegyél részt Magyarország legrégebb óta megrendezett jazztalálkozóján! Az idei fesztivál legnagyobb durranása Joe Lovano lesz, akit jelenleg a világ legjobb tenor szaxofonosának tekintenek. A férfi legutóbb harminc éve lépett fel nálunk, úgyhogy fantasztikus hangulatra számíthatsz visszatérése alkalmából. A koncerteknek idén a Nagyerdei Szabadtéri Színpad nyújt otthont. A régi helyszín újbóli felavatásának tiszteletére Zakar Zoltán harsonaművész hét tételből álló jazz-szvitet írt, "Nagyerdő titkai" címmel. Engedd el magad erre a két napra, és hagyd, hogy a jazz csodálatos világa beszippantson!

Modellből színésznő - támad az új generáció!http://www.life.hu/kult/20140722-a-herkules-film-premierjen-modellbol-lett-szinesznoket-sorolunk.htmlMég alig tettük túl magunkat a tényen, hogy Hollywood időnként szépséges modellekkel pótolja a színésznőkből (esetleg) hiányzó Vénusz-faktort, amikor támad az új generáció. Palvin Barbi filmjét, a Herkulest csütörtöktől játsszák a hazai mozik, ennek kapcsán összeszedtük a legfrissebb modellgeneráció mozival kacérkodó tagjait.KultOrigoPálfi György: "…a hazai filmes közösségben óriási az elkötelezettség"http://www.life.hu/kult/20140719-kulturcsemege-palfi-gyorgy-rendezovel-a-szabadeses-filmfesztivalos-dijai-utan.htmlHárom díjat nyert el a Karlovy Vary Filmfesztiválon – Európa tehát nagyon szerette a Szabadesést, ahogy a Koreai Filmfesztivál is, amely 100 ezer dollárral és egy alig hat hónapos határidővel életre segítette az alkotást. Pálfi György rendezővel készült ezúttal a Kultúrcsemege.Kult--Szerelemben és háborúban mindent szabad - még divatozni ishttp://www.life.hu/kult/20140718-az-elso-vilaghaboru-hatasai-a-divattortenetre-rovid-haj-es-szoknya-es-military-stilus.htmlA divat a kezdetek kezdetétől velünk van, miért pont a háborús idők lennének kivételek? Talán nem elegáns, ha azt írom, a hamarosan centenáriumához érő első világháborúnak sokat köszönhet a női divat, hiszen mit is kellene köszöngetni minden idők addigi leggyilkosabb háborújának, de a tények erre utalnak. A rövidebb frizura elterjedése, a lábikrát megmutató szoknya és a military stílus megjelenése a gardróbban örökre megváltoztatta a viseletet.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.