Elhunyt az ismert tévés, Furkó Zoltán

halál Magyar Televízió MÚOSZ Furkó Zoltán szerkesztő író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Furkó Zoltán, író, rádiós és tévés szerkesztő. A budakeszi temetőben helyezik örök nyugalomra családja és barátai körében.

A 74 éves korában elhunyt Furkó Zoltán 1969-től a Magyar Rádió filmes és képzőművészeti adásainak szerkesztője, később a Magyar Televízió osztályvezetőjeként a Szép szó műsor szerkesztője és sorozatdramaturg volt. 2004-ben a Magyar Rádió Vasárnapi újság című műsorának főszerkesztője is volt – számol be az MTI.

Létrehozta az Ajtósi Dürer könyvkiadót, amelynek legismertebb kiadványait is ő írta: a Magyar rádiózás hőskora és a Televíziózás története című sorozatot, amelyek ma már egyetemi tankönyvek. Gazdag életművet hagyott maga után, irodalmi és képzőművészeti tárgyú tanulmányait minden jelentős folyóirat közölte. A Magyar Pen Club és a MÚOSZ tagja volt. Nyugodjon békében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.