Elhunyt a budapesti születésű francia filmes, René Gainville

Forrás: Maxime Grossier -
halál Párizs René Gainville Kisváros (sorozat) Budapest filmrendező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar származású filmrendező, forgatókönyvíró, színész és producer kedden hosszú betegség után elhunyt Párizsban. René Gainville halálhírét lánya, Catherine de Geninville közölte az MTI-vel. 73 éves volt.

René Gainville Budapesten született 1941. december 2-án René Jacques Froc de Geninville néven, középfokú tanulmányait itt végezte, majd a második világháború után családjával Párizsba költözött, ahol a filmrendezői diploma megszerzése után alkotott. Ismertebb filmjei: Egy fiatal pár (Un jeune Couple), Le complot, A csendestárs (L'associé). Játszott a Kisváros című magyar tv-filmsorozat Tengerparti végjáték című epizódjában is.

René Gainville Forrás: Maxime Grossier
Para van! Elfogytak a Sziget-bérletekhttp://www.life.hu/kult/20140806-a-sziget-fesztivalra-augusztus-4-tol-mar-csak-napijegyet-lehet-valtani-a-sziget-11-en-kezdodik.htmlAugusztus 4-től már csak napijegyet lehet váltani a 11-én kezdődő Szigetre, ugyanis a fesztivál történetében először - a kezdet előtt egy héttel - elfogytak a bérletek.Kult--Anne Frank - hetven éve kezdődött a borzalomhttp://www.life.hu/kult/20140801-hetven-eve-augusztus-negyediken-hurcoltak-el-anne-frankot-es-csaladjat-a-rejtekhelyrol.htmlHetven éve ezen a napon számolta fel a náci rendőrség azt az amszterdami búvóhelyet, ahol Anne Frank és családja két évig rejtőzött el a zsidóüldözés elől.KultAFPSandra Bullock lett az év legjobban kereső színésznőjehttp://www.life.hu/kult/20140805-sandra-bullock-lett-az-ev-legjobban-kereso-szinesznoje-2014-ben-a-forbes-magazin-szerint.htmlElkészült a Forbes magazin 2014-es listája, amely szerint Sandra Bullock a legjobban kereső színésznő Hollywoodban.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.