magyar film film bemutató mozi Pálfi György Szabadesés (film)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden mutatták be a szakmának, csütörtöktől pedig a hazai közönség is láthatja Pálfi György nemzetközi sikert aratott filmjét, a Szabadesést.

Elképesztően tehetséges rendezőtől iszonyatosan pontos diagnózist láthattunk - mindennapi szorongásaink rendkívül erős képekben és történetekben elevenedtek meg Pálfi György új filmjében, a Szabadesésben. Nincs mellébeszélés, nincs maszatolás - mindaz, amitől rossz ma a hazánkban élnie egyes kiszolgáltatott csoportoknak (öregeknek, gyerekeknek), mindaz, amivel kábítjuk magunkat és mindaz, amiben nem tudunk hinni - minden nyűgünk visszaköszön a vászonról ebben a fekete komédiában.

Forrás: Vertigo Média

A film gyenge idegzetűeknek nem való - nagyjából egy gyomorlövés komfortérzetével egyezik meg, ahogy a moziból távozunk -, ennek ellenére ajánlom minden gondolkodó embernek, aki látni szeretné mindannak a rossznak a tükörképét, ami megbénítja a mindennapjainkat.

/1409/Szaba2014924112832

Az alkotóknak gratulálunk, a film rendezőjével, Pálfi Györggyel korábban készített interjúnkat itt olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.