Meghalt az Oscar-díjas filmrendező, Mike Nichols

Forrás: AFP/Cindy Ord -
Oscar-díj halál Diploma előtt Mike Nichols Dolgozó lány filmrendező Tony-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mike Nichols, aki egyebek mellett a Dolgozó lány és a Diploma előtt című nagysikerű filmeket rendezte, szerdán hirtelen életét vesztette. 83 éves volt.

Mike Nichols halálhírét az ABC News csatorna igazgatója, James Goldston közölte. Ezt mondta róla: Mike munkája során az összes elismerést kivívta, mint rendező, író, producer. Azon kevesek közé tartozott, aki megnyerte az Emmyt, a Grammyt, az Oscart és a Tonyt is élete során.

Forrás: AFP/Cindy Ord

Mike hamar befutott rendezővé vált. A Diploma előtt című filmért 1968-ban kapta meg az Oscart. Ismertebb alkotásai még: a Dolgozó lány, Charlie Wilson háborúja, Közelebb.

A rendező 1988-ban vette el Diane Sawyert, az ABC egykori hírolvasóját, akivel haláláig egy párt alkottak. Előzőleg háromszor volt nős és három gyermeke van második és harmadik feleségeitől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.