Végre advent - várjuk együtt az ünnepeket!

advent kulturális programajánló ünnep koncert vásár premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utcák karácsonyi díszbe öltöznek és ellepik a várost a bazárosok. Mi összegyűjtöttük nektek a legjobb kültéri és beltéri programokat, amelyekkel színesebbé tehetitek a téli hétköznapokat.

TÁRSASJÁTÉKOK ÜNNEPE

2014. november 29-30.
Budapest, Lurdy-ház

idén másodszor gyűlnek össze a játékok szerelmesei a Társasjátékok Ünnepén. Ez az ország legnagyobb társasjáték-fesztiválja, ahol az egész család kikapcsolódhat, de a baráti társaságoknak is remek szórakozási lehetőség, hiszen a hideg időben amúgy is egyre kevesebb kültéri programot lehet szervezni. Ráadásként tombolával, versenyekkel, kedvezményekkel várnak rád is, a játékokhoz pedig játékmesterek nyújtanak profi segítséget.

ADVENT ÓBUDÁN

2014. november 29-től
Budapest, Óbuda, Fő tér

Újra megrendezik Óbudán az adventi programsorozatot. Itt többek között lesz ingyenes korcsolyapálya, meseszínház, karácsonyfa-díszítő verseny és forralt bor. Az ünnepet a Kaláka együttes nyitja és zárja, de más fellépőkből sem lesz hiány, táncegyütteseket és zenekarokat is láthatunk minden nap. A gyerekek legnagyobb örömére december 5-én 17 órakor találkozhatnak Jouluppukival, a finn Mikulással.

Forrás: The Liquid Production

ADVENT JÓZSEFVÁROSBAN

2014. november 29-től
Budapest, Palotanegyed

Ha a belvárosban jársz advent idején, akkor mindenképpen látogass el a Palotanegyedbe és a Horvát Mihály térre!. A Múltidéző Kalendárium keretein belül lesz állatsimogatós betlehem, kézműves gasztronómiai árusok, fenyőfák, mézeskalácsház és díszek - minden, ami egy tökéletes vásárhoz illik. Ráadásul a Párbeszéd Háza dísztermében olyan neves fellépőkkel várnak bennünket, mint Sebestyén Márta, Misztrál és Makám.

THE TALENT

2014. december 1. és december 12.
Budapest, Bakelit Multi Art Center

Szerencsére nem kell művészeti szakot végezni ahhoz, hogy valaki kiállíthassa az alkotásait. Ennek ad tökéletes fórumot a the Talent Kortárs Képzőművészeti Kiállítás, ahol a tehetséges, ám művészeti diplomával nem rendelkező alkotók mutatkozhatnak be. Két kategóriával indul a program, festészettel és grafikával, december elején és közepén. Összesen 87 művet tekinthetnek meg a látogatók.

Forrás: Bakelit Multi Art Center

VÍGSZÍNHÁZ

2014. december
Budapest

Idén decemberben is újabb bemutatókkal örvendeztet meg minket a Vígszínház. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet a családnak, ha együtt megnézitek az egyik premierdarabot. Három vadonatúj előadás közül választhatsz: a nagyszínpadon Alföldi Róbert rendezésében a Julius Caesart nézhetjük meg. A Pesti Színházban Goldoni komédiája, a Két úr szolgája kerül színre, amit a színháztörténet az első polgári vígjátéknak tart. Végül pedig a házi színpadon tölthetjük az estét, ahol Polcz Alaine visszaemlékezése alapján készült Asszony a fronton című darabot tekinthetjük meg.

CHARLIE ÉS A SUPERGROUP

2014. november 28.
Budapest, Óbudai Kulturális Központ

Ha elhangzik Charlie neve, akkor mindenki a Jég dupla whiskeyvel című slágerére gondol. Ám a többszörös EMeRTon-díjas zenészt most másik oldaláról ismerheti meg a közönség, hiszen végre teljesül régi nagy álma, és jazzkoncertet ad az óbudai Kulturális Központban. Olyan művészekkel fog együtt zenélni, mint László Attila, Halász János, Lattmann Béla, Csiszár Péter vagy Borlai Gergő, akik a műfaj legelismertebb muzsikusai.

Forrás: The Liquid Production
Itt Az éhezők viadala első rossz filmje - filmkritikahttp://www.life.hu/kult/20141120-filmkritika-az-ehezok-viadala-3-a-kivalasztott-elso-reszerol.htmlAz év vége egyik legnagyobb durranásának kéne lennie a moziban, milliók várták világszerte, ehhez képest Az éhezők viadala-széria új darabja (A kiválasztott - 1. rész) nem más, mint egy hosszú és unalmas felvezetés az utolsó részhez. Mivel pedig arra még egy évet kell várnunk, ez enyhén szólva is pofátlanság.Kult--Vajon megdicsérheti-e Rudolf Péter az ifjú kollegina haját?http://www.life.hu/kult/20141113-a-central-szinhaz-megis-kinek-az-elete-cimu-eloadasan-jartunk.htmlÚj szereposztásban látható a régi klasszikus a Centrál Színház nagyszínpadán. Celebszomorító sztárriporterünk ezúttal a Mégis, kinek az élete? című előadáson járt, ahol körbeszimatolt, hogyan élik meg a színdarabban játszó régi színészek az újak érkezését. És a címben feltett kérdésre is választ kapunk.KultOrigoKedvenc Woody Allen-dumáink a nőkről és a kapcsolatokrólhttp://www.life.hu/kult/20141114-woody-allen-idezetek-nokrol-vagyrol-es-a-kapcsolatokrol.htmlEzen a héten mutatják be a mozik a világ legviccesebben neurotikus filmrendezőjének legújabb filmjét. A Káprázatos holdvilág a ’20-as évek Franciaországának bűvészei, mágusai és látnokai között játszódó romantikus komédia - mi pedig ennek apropóján összegyűjtöttük Woody Allen legjobb aranyköpéseit a szerelemről és a szebbik nemről.KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.