Rettegés a moziban - íme, a filmtörténelem leghíresebb inváziós filmjei

Forrás: AFP -
Steven Spielberg Világok harca földönkívüli Tom Cruise A vírus rettegés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyermekkorunk óta szeretjük a rettegős, földönkívüliekkel megspékelt filmeket. Vannak köztük jó szándékúak, mint E.T. és vannak gonoszak. Íme, a filmtörténelem leghíresebb inváziós alkotásai!

A filmtörténelem számos alkotása szól idegenekről - kattints IDE, hogy megtudd, melyek ezek!

A Life.hu korábban már elárulta, melyik a kedvenc vírusos filmje, most pedig azt is megmutatjuk, melyik földönkívüliekkel ijesztgető film nálunk a favorit. Mostani választásunk: Világok harca.

Steven Spielberg 2005-ös Világok harca adaptációja a rendező első olyan alienes alkotása volt, amiben nem kapott kiemelt hangsúlyt a civilizációk közötti kapcsolatfelvétel.

Forrás: AFP

A világok harca legfrissebb verziója pár éve készült el Tom Cruise főszereplésével Steven Spielberg rendezésében, de a népszerű inváziós sci-fi gyökerei egészen a múlt századig nyúlnak vissza. Az eredeti történetet H. G. Wells vetette papírra még 1897-ben, és írásának középpontjában az emberiség és egy idegen civilizáció konfliktusa áll. Orson Welles ebből a regényből készítette híres-hírhedt rádiójátékát, ami egyben médiatörténeti jelentőségű esemény is volt a harmincas években: a sztorit Welles hírösszefoglalónak álcázva adta le a rádióban, így sokan azt hitték, hogy tényleg itt vannak az idegenek.

Így változtak meg a Dawson és a haverok sztárjaihttp://www.life.hu/kult/20141121-a-dawson-es-a-haverok-sztarjai-james-van-der-beek-es-katie-holmes-igy-nez-ki-ma.htmlA népszerű tinisorozatot, a Dawson és a haverokat 1998 és 2003 között vetítették idehaza. Az amerikai széria a nézőket is elvarázsolta, rengetegen követték Dawson Leery és barátai életét. Mi történt azóta a szereplőkkel? Íme.Kult--Osvárt Andi férjhez megy – meginthttp://www.life.hu/kult/20141127-osvart-andrea-ferjhez-megy-a-filmvasznon-a-zuros-olasz-eskuvo-cimu-filmben-ami-decemberben-kerul-a.htmlOsvárt Andrea esküvője fordulatokban gazdag, olaszos, sziporkázóan mulatságos hétvégén zajlik– legalábbis a filmvásznon, a Zűrös olasz esküvő című filmben. Az olasz vígjáték december 18-án kerül a mozikba. A gyönyörű színésznőt egyébként korábban is megcsodálhattuk már fehér ruhában.Kult--Szomorú tündérmese: elolvastuk Mittelholcz Dóra könyvéthttp://www.life.hu/kult/20141120-mittelholcz-dora-tundermese-kis-szepseghibaval-konyvajanloja-aki-4-evig-kuzdott-a-mehnyakrakkal.htmlReménykedtünk, hogy Dóra története hepienddel ér véget, de sajnos nem így történt. Hiába a küzdelme, a rák legyőzte őt. Maradt viszont egy könyv, hogy emlékezzünk rá és okuljunk az ő "szépséghibájából".Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.