Pazar szerepek, csodálatos dívák és egy komoly kérdés - nézd meg velünk a Swinget!

Forrás: Facebook/Swing -
Swing (film) film mozi premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három elkeseredett nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. Imádni fogod a Swinget!

Új magyar filmnek örülhetünk a héten, ugyanis december 4-én kerül a hazai mozikba egy fergeteges magyar vígjáték, a Swing. Csodálatos látványvilág, pazar koreográfiák és remek színészek - a siker receptje ezúttal a minőség, minden területen. És az örökzöld téma: hogyan egyeztethető össze anyaság és karrier. A film szellemes választ fogalmaz meg a kérdésre!

Nézd meg velünk az előzetest!

A film alkotói így vallottak munkájukról

"Azt szerettük volna, hogy valóban minden korosztály megtalálja magát ebben a filmben, és mindenki tudjon azonosulni a hozzá közel álló karakterrel” – mesél Bodzsár István producer. „Ezek a nők alapproblémákkal küzdenek, mindenki ismer hasonló helyzetben lévő nőket a környezetében. Én mindig a saját köreimben kezdem a ’tesztelést’, és amikor a feleségem azt mondta – aki egyébként pedagógus –, hogy ebben a filmben a csitriktől kezdve a fiatal anyukákon keresztül az öreg tyúkokig mindenki talál magának olyan karaktert, akivel képes azonosulni, ez volt az első visszajelzés, hogy jó nyomon járunk."

Forrás: Facebook/Swing

A három díva: Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska

Rita – Csákányi Eszter: "A karakterem sok nőt fog megérinteni, elvégre egy gazdag ember felesége és megcsalják – én magam is tudnék mesélni erről a helyzetről. A férjemet alakító Csuja Imrével nagyon különleges kettőst alkottunk, teljességgel hiányzott belőlünk az arisztokratizmus, jó partnerek voltunk színészileg. Amúgy a film három női főhőse mind küzd az egyedülléttel, a magánnyal. Ebben a filmben nagyon kellett egymásra vigyázni. Nem véletlenül trióról szól a film, itt nem fért bele a szólózás színészi értelemben. Mindenki nagyon készült, például mindenki a saját hangján énekelt el egy számot. Nagyon szerettem ezt."

Kati – Ónodi Eszter: "Létező probléma az anyaság vagy karrier kérdése, jól ismerem a saját életemből. Nem könnyű helyzet és komoly kihívások elé állít. Kilencéves iskolás a fiam, ezért teljes mértékben átérzem, mert az én életemben is sokszor mérlegelni kell a család és a gyerek érdekében. Ezeket a harcokat nap mint nap megvívom ugyanúgy, mint bárki más. Katival ellentétben ugyan nem kellett a karrieremet feladni, de többször előfordult már, hogy vissza kellett mondanom munkát. A gyerekszülés előtt egész másképp álltam hozzá, ha nem kaptam meg valamit, ma viszont már úgy tekintem ezeket a kudarcokat, hogy legalább többet tudok a fiammal lenni."

Angéla – Törőcsik Franciska: "Könnyű volt azonosulni a szerepemmel, szerintem egy színész valahogy nem kerülheti el, hogy nap mint nap megküzdjön magával, a kétségeivel, vagy akár a lustaságával."

... és a negyedik Díva: Törőcsik Mari, Vadász Emmi szerepében

„Ma már nagyon ritkán futok át forgatókönyveket. Ezt a filmet sem a könyv miatt vállaltam el, hanem Bodzsár István producert ismertem, aki szívből ajánlotta. A színészeket tudtam, kicsodák, de a rendezőt nem ismertem. Én már nem vagyok toleráns, nem lettem volna boldog, ha nem jó a rendező. De szerencsére meggyőzött, és megszerettem a rendezőt is. A lányok elbűvöltek. Én már nehezen lépek be egy új közegbe, de ahogy ez a három színésznő énekelt és ahogy játszottak, teljesen a szívemhez nőttek. Ragyogóak, tehetségesek.” Törőcsik Marival a héten olvashatjátok Szily Nóra interjúját, ne hagyjátok ki azt sem - és találkozzunk a moziban, a Swingen!

Schmied Zoltán: "A drámai énemet kell előcsalogatnom"http://www.life.hu/kult/20141128-kulturcsemege-schmied-zoltannal-a-central-szinhaz-szinmuveszevel.htmlÖtödik éve a Centrál Színház művésze, jelenleg 7 darabban láthatjuk. Januártól pedig egy nyolcadikban, a Leenane szépében, amelyben új oldaláról ismerhetjük meg. Kultúrcsemege Schmied Zoltánnal.KultOrigoAzt hiszed, szemét a főnököd? Nézd meg őket!http://www.life.hu/kult/20141128-mozi-osszeallitas-rettenetes-fonokokrol-a-fortelmes-fonokok-2-premierjen.htmlLátott már pár csodát a világ, de szimpatikus és szeretnivaló főnökből valószínűleg kevesebb létezik, mint kockás zebrából. A Förtelmes főnökök első része már felvonultatott néhány díszpéldányt a legelvetemültebb felettesek közül, a most mozikba érkező folytatás kapcsán pedig összegyűjtöttük a filmvászon legrémesebb munkahelyi diktátorait.Kult--Vajon megdicsérheti-e Rudolf Péter az ifjú kollegina haját?http://www.life.hu/kult/20141113-a-central-szinhaz-megis-kinek-az-elete-cimu-eloadasan-jartunk.htmlÚj szereposztásban látható a régi klasszikus a Centrál Színház nagyszínpadán. Celebszomorító sztárriporterünk ezúttal a Mégis, kinek az élete? című előadáson járt, ahol körbeszimatolt, hogyan élik meg a színdarabban játszó régi színészek az újak érkezését. És a címben feltett kérdésre is választ kapunk.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.