Meghalt az olasz filmcsillag, Virna Lisi

Forrás: AFP/Stringer -
halál Alain Delon színésznő Olaszország Marcello Mastroianni Virna Lisi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
78 éves korában elhunyt Virna Lisi, a hatvanas-hetvenes évek olasz filmjeinek híres színésznője.

Virna Lisa már tinédzser korában filmezni kezdett, az ötvenes években főleg romantikus drámákban játszott. Színésznőként a hírnevét olyan filmekkel alapozta meg, mint az Alain Delon főszereplésével készült A fekete tulipán, a Joseph Losely rendezte Eva, illetve a Casanova '70, amelyben Marcello Mastroianni volt a partnere – írja az Origo.

Forrás: AFP/Stringer

A hatvanas években hollywoodi karrierrel is próbálkozott, exkluzív szerződést kötött a Paramount stúdióval, ő azonban inkább visszament Olaszországba.

Érdekesség, hogy 1972-ben Magyarországon forgatta Richard Burtonnel a Kékszakáll című krimit, az 1977-es Al di là del bene e del male című filmben Nietzsche feleségét játszotta, az 1983-as A tenger zamata című filmben nyújtott alakításáért David di Donatello-díjjal jutalmazták.

Az 1994-es cannes-i filmfesztiválon a legjobb színésznő díját nyerte el a Margot királynő mellékszerepével. Utolsó filmjét, a Latin Lover című drámát jövő márciusban mutatják be az olasz mozik. Nyugodjon békében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.