Megdöbbentek a sztárok, miután betiltották a The Interview-t

Forrás: AFP/Veronique Dupont -
Sony Kim Dzsong Un megdöbbenés szólásszabadság diktátor Észak-Korea törlés The Interview
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokak megdöbbenésére a Sony törölte az észak-koreai diktátor megöléséről szóló vígjátékot. Ben Stiller színész szerint ez a szólásszabadság bukása.

Ahogy a Life.hu is megírta, néhány hete hackerek feltörték a Sony Pictures filmstúdió számítógépes rendszerét. Majd a csütörtöki premier előtt terrortámadással fenyegettek meg minden mozit, amelyik műsorára tűzte a filmet, így azok elálltak a vetítéstől. A Sony most bejelentette: későbbre sem tervezi a film bemutatását, amelyben két újságírót felkér a CIA, hogy öljék meg Kim Dzsong Unt, az észak-koreai diktátort.

Forrás: AFP/Veronique Dupont

Több híres amerikai filmes is kritizálta a stúdió döntését. Ben Stiller színész szerint ez a szólásszabadság bukása, Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyvíró pedig így nyilatkozott: „Az Egyesült Államok a példátlan támadás miatt engedett abból az alapelvből, amelyet a legjobban kedvel: a szólásszabadságból."

A The Interview egyébként nem az első alkalom, hogy Hollywood egy komédiában pengeélre állítja Észak-Koreát. A 2004-es Team America: World Police című film színészek helyett marionettbábukkal készített vígjátékot, ami King Dzsong-Un apját, Kim Dzsong-Ilt is kigúnyolta – írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.