Meghalt a kétszeres Oscar-díjas színésznő, Luise Rainer

Forrás: wikipedia -
Oscar-díj halál Luise Rainer tüdőgyulladás filmcsillag Hollywood
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Luise Rainer kétszeres Oscar-díjas színésznő londoni otthonában. Az 1930-as évek egyik legnagyobb hollywoodi filmcsillaga 104 évet élt.

A németországi születésű színésznő tüdőgyulladás következtében halt meg - közölte Luise Rainer lánya, Francesca Knittel-Bowyer. Hozzátette: "rendkívüli személyiség volt, a madarakat is képes volt leigézni a fákról. Aki látta őt, sosem feledte el."

Forrás: wikipedia

A nagy szemeiről és pirospozsgás arcáról ismert színésznő azzal került be Hollywood legnagyobb alakjai közé, hogy két egymást követő évben is megnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat az 1936-os A nagy Ziegfeld és az 1937-es Édes anyaföld című alkotásokért. A teljesítményt azóta is összesen csak négy színész - Spencer Tracy, Katharine Hepburn, Jason Robards és Tom Hanks - volt képes megismételni – tudósít az MTI.

Az Oscar-díjak után pályája gyors hanyatlásnak indult. Az 1940-es évek elejére Rainer sztársága lényegében véget ért. Ráadásul magánélete is boldogtalannak bizonyult. 1937-ben Clifford Odets drámaíróval kötött rövid és fájdalmas házasságot, amely három évvel később válással végződött.

A színésznőt egyetlen lánya és két lányunokája gyászolja. Nyugodjon békében!

Meghalt a Harry Potter-filmek sztárja, David Ryallhttp://www.life.hu/kult/20141229-meghalt-david-ryall-a-harry-potter-filmek-sztarja.htmlA brit színész karácsonykor hunyt el. 79 éves volt.KultOrigoÚjabb művészi erőszak érte Madonnát - Még több megjelenés előtt álló száma került fel a netrehttp://www.life.hu/kult/20141226-madonna-uj-albumarol-megjelenes-elott-allo-szamok-kerultek-fel-illegalisan-az-internetre.htmlMadonnának valószínűleg nem túl boldog a karácsonya: megjelenés előtt álló albumáról újabb számok kerültek fel az internetre. Illegálisan. Már az előző alkalommal is művészi megerőszakolás vádjával illette a történteket. Vajon mit gondolhat most?Kult--Akik már nem lesznek velünk jövőre - 2014 halottaira emlékezünkhttp://www.life.hu/kult/20141223-2014-ben-sok-hiresseg-ment-el-kozulunk-2014-halottaira-emlekezunk-egy-osszeallitasban.htmlIdén több Nemzet Színészét, kiváló zenészeket, írókat, közéleti személyiségeket búcsúztattunk - ők már csak munkáik által lehetnek közöttünk.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.