A világ egyik legszebb mozijává választották a budapesti Urániát

Forrás: Facebook/Uránia Nemzeti Filmszínház -
Uránia mozi szavazás szépség filmszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy internetes szavazáson a budapesti Uránia mozi is bekerült a világ legszebbnek tartott filmszínházai közé.

A boredpanda.com által közzétett listán az Urániát olyan különleges filmszínházak előzik meg, mint a londoni jakuzzis mozi, a Disney oldtimer autós mozija, vagy az a párizsi mozi, ahol medencében ringatózó csónakokból lehet figyelni a vásznat.

Forrás: Facebook/Uránia Nemzeti Filmszínház

Az Uránia a listán jelenleg az előkelő 3. helyen szerepel, de még mindig lehet szavazni a filmszínházakra. A budapesti vetítőhely többek között madridi, müncheni, detroiti és brisbane-i filmszínházakat előz meg.

Ma a mozi már ágyba visz

Anno vándormozival, sátrakkal, kávézókkal és kocsmákkal indult, mára pedig már a gumicukorfal és a jalapenós, sajtszószos, barbecue-s, nachosrágcsálta multiplexparti sem elég. A mozgóképszínháztól száz év alatt jutottunk el a csúcsrajáratott moziélményig, amikor is 35 ágyban, együtt, párnák közt élvezhetjük az alkotásokat, vagy csinálhatunk valami egészen mást...

A Life.hu korábbi cikkében megnézheted, hogyan nézett ki régen az Uránia mozi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.