Két magyar is szerepel a Cirque du Soleil legújabb show-jában

Forrás: Cirque du Soleil -
Cirque du Soleil Katona Viktor cirkusz Cirque du Soleil Quidam Budapest előadás Bánhegyi Kata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak pár nap és Budapestre érkezik a Cirque du Soleil Quidam társulata, benne két magyar artistával: Bánhegyi Kata többszörös ugrókötél-Európa- és világbajnokkal, valamint Katona Viktor tornásszal, aki az előadás egyik leglátványosabb légiakrobatika-számában lép színpadra.

Februárban Budapestre érkezik a világhírű Cirque du Soleil társulat Quidam produkciója, amelyben két tehetséges honfitársunk is szerepel. Bánhegyi Kata többszörös ugrókötél-Európa- és világbajnok és Katona Viktor tornász, így most már igazán magunkénak érezhetjük a világ leglátványosabb cirkuszának előadását.

Forrás: www.kallopeter.hu/Kallo Peter

Gigashow számokban

24 kamion, 1 busz és 4 furgon - ezek is begördülnek hamarosan, hiszen az óriási mennyiségű színpadi tartozékokat szállítják, amelyben 250 jelmez, 500 kellék és kiegészítő, 300 pár cipő és 20 paróka is megtalálható. A csaknem 600 négyzetméteres színpad mögött egy önálló minivárost építenek fel maguknak, ahol több mint 500 négyzetméternyi edzőtér mellett saját kiszolgáló részlegek is vannak: mosoda, varroda, valamint egy kantin, amelyben saját szakács segítségével bármilyen speciális étkezési igényt ki tudnak elégíteni.

Forrás: Cirque du Soleil

Tudtad?

A társulat emberei mindent pontosan megterveznek előre a különböző helyszínek kapcsán, a sportcsarnokok összes adatát, műszaki információkat és még 3D rajzokat is hónapokkal előbb bekérnek, hogy milliméterpontosan, az adott helyszínhez tudják igazítani az előadást. Minden hozzávalót magukkal hurcolnak a turnén az utolsó csavarig, egyrészt, hogy pontosan mindenhol ugyanazt az élményt tudják nyújtani a közönségnek, másfelől az artisták biztonsága is megkívánja, hogy kizárólag a saját felszerelésüket használják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.