Simpson család tévés Sam Simon halott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
59 éves korában elhunyt a Simpson család egyik alkotója, a kilencszeres Emmy-díjas Sam Simon.

Los Angeles-i otthonában, rákban halt meg a tévés producer, író. Munkatársa halálhírét a Simpson család showrunnere, Al Jean is megerősítette. Simonnál 2012-ben diagnosztizáltak rákot.

Matt Groening és James L. Brooks vele együtt találta ki a Simpsons karaktereit még 1989-ben. Simon számos pozícióban dolgozott a sorozat mellett, tucatnyi epizódot írt, de volt kreatív tanácsadó is.

26 érdekesség a Simpson családról

Az Origó összeállításából többek közt kiderül, hogy miért lettek sárgák a figurák, hol van Springfield városa, ahol Bart és Lisa élnek szüleikkel, miért váltott levelet Marge George W. Bush feleségével, mi köze van Bart Simpsonnak az Apple logójához, és hogy van olyan ország, ahol Homer ásványvizet iszik sör helyett.

Eurovíziós Dalfesztivál: A német válogató győztese nem vállalja a megmérettetésthttp://www.life.hu/kult/20150306-eurovizios-dalfesztival-a-nemet-valogato-gyoztese-andreas-kummert-nem-vallalja-a-megmerettetest.htmlKis híján botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának csütörtök esti döntője, miután az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést. Németországot így Ann Sophie képviseli a fesztiválon májusban Bécsben - írja az MTI. Kult--Varnus Xavér a világ három legnézettebb orgonistája közötthttp://www.life.hu/kult/20150304-varnus-xaver-a-vilag-harom-legnezettebb-orgonistaja-kozott-a-youtube-on-hogy-elerte-a-harom-millios.htmlKözleményben köszöni meg nézőinek az orgonaművész az előkelő "helyezést".KultOrigoAndorai Péter a Nemzet Színésze letthttp://www.life.hu/kult/20150303-andorai-peter-lett-a-nemzet-szinesze-1.htmlAndorai Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt választották a nemzet színészének kedden Budapesten - tájékozatta az MTI-t a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya.Kult--Kis híján tragédia történt a Győri Nemzeti Színházban - Júdás megformálója majdnem felakasztotta magáthttp://www.life.hu/kult/20150302-kis-hijan-tragedia-tortent-a-gyori-nemzeti-szinhazban-judas-megformaloja-sandor-peter-majdnem.htmlBaleset történt a Győri Nemzeti Színházban. A Jézus Krisztus szupersztár egyik leglátványosabb jelenetében – mikor Júdás felakasztja magát egy toronyban – Sándor Péter elvétette a mozdulatot és fulladozni kezdett.KultOrigoMeghalt Fodor Ákos, költőhttp://www.life.hu/kult/20150222-meghalt-fodor-akos-kolto-a-haiku-forma-muveloje.htmlÉletének 70. évében február 21-én szombaton elhunyt Fodor Ákos költő, műfordító, a magyar nyelvű haikuköltészet legnagyobb alakja - tájékoztatta Podonyi Hedvig, a művész felesége vasárnap az MTI-t.KultOrigoZichy Mihály tusrajzokkal tanított szexelni - Káma Szútra rokokó módrahttp://www.life.hu/kult/20141217-zichy-mihaly-az-1800-es-evek-festoje-megdobbento-szexkepeket-rajzolt.htmlRégen még az erotika is más volt. Az 1827-ben született Zichy Mihály kevésbé ismert tusrajzait azonban érdemes megnézni, nyoma sincs rajtuk a prűdségnek, sőt...KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.