Ünnepi rendezvények március 15-én - Ezekre látogathatsz el

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
Nemzeti Múzeum kiállítás március 15.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országszerte tartanak ünnepi rendezvényeket, családi programokat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. A fővárosban a Parlament előtti Kossuth Lajos téren Magyarország lobogójának felvonásával kezdődnek meg a központi ünnepségek. 

Orbán Viktor miniszterelnök a Múzeumkertben mond beszédet, s számos kormánytag és ellenzéki politikus is felszólal egy-egy rendezvényen. Délután 3 órakor az ország több száz településén tízezrek szavalják el egy időben a Nemzeti dalt. Budapestre délutánra civilek tüntetést szerveztek, de családi programok és ingyenesen nyitvatartó múzeumok is várnak benneteket. Hogy hová érdemes ma kimoccanni, azt ITT olvashatod el.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Bergamóban nyert az Utóélet - Első helyen végzett a magyar játékfilmhttp://www.life.hu/kult/20150315-a-bergamo-nemzetkozi-filmfesztivalon-nyert-az-utoelet-zomboracz-virag-filmje.html A tradicionális 33. Bergamo Nemzetközi Filmfesztivál első díját nyerte el szombaton este Zomborácz Virág Utóélet című filmje. A nemzetközi játékfilmes versenyprogramban összesen hét alkotást versengett, s a közönség szavazatai alapján hirdettek nyertest. A győztes Utóélet a közönségdíjjal együtt járó, 5 ezer euró értékű BFM-Banca Popolare di Bergamo díjat is megkapta az elismeréssel. Az elismerést Pusztai Ferenc, a film producere személyesen vette át a tegnapi zárógálán. KultOrigoKönyveket lehet örökbe fogadni szombaton az Egyetemi Könyvtárban - A restaurálás rejtelmeibe is beleleshetszhttp://www.life.hu/kult/20150312-konyveket-lehet-orokbefogadni-szombaton-az-egyetemi-konyvtarban.htmlAz Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Egyetemi Könyvtárában fellelhető könyveket, köztük több igen ritka és értékes dokumentumot fogadhatnak örökbe az érdeklődők szombaton Budapesten. Az örökbefogadással az intézmény nemzetközileg is jelentős gyűjteményének megőrzéséhez és restaurálásához járulnak hozzá a látogatók.KultOrigoChaplin-díjat vehet át Robert Redfordhttp://www.life.hu/kult/20150312-chaplin-dijat-vehet-at-robert-redford.htmlRobert Redford kapja idén a New York-i Lincoln Center Charlie Chaplinről elnevezett életműdíját. A rangos elismerést Barbra Streisand nyújtja át, aki az 1973-ban bemutatott Ilyenek voltunk című filmben volt Redford partnere.Kult--Törőcsik Mari: "Nyolcvanévesen ne várják el tőlem, hogy beülök a körhintába"http://www.life.hu/kult/20150312-kulonleges-fotot-keszitettek-torocsik-marirol-a-szi-nha-z-e-s-filmmu-ve-szeti-egyetem-hallgatoi.htmlKülönleges fotózással tiszteleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem három diákja az iskola százötven éves fenállása előtt.KultOrigoKoós János: "Sok emlékem van, sok barátom hiányzik"http://www.life.hu/kult/20150310-koos-janos-daj-ka-margitrol-latinovits-zoltanrol-hofi-gezarol-latabar-kalmanrol-kabos-laszlorol.htmlHajdani barátairól, művészlegendákról emlékezett meg Koós János. KultOrigoMagyar napok a Milánói Expón - A rendezvény a kreatív újrahasznosítás jegyében telikhttp://www.life.hu/kult/20150310-magyar-napok-a-milanoi-expon-a-rendezveny-a-kreativ-ujrahasznositas-jegyeben-telik.htmlMagyar napokon mutatkozik be a 2015-ös Milánói Expó beharangozójaként Magyarország szombaton és vasárnap Milánó belvárosában.KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.